Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 


 
Αθήνα  27/9/2012
Αρ. Πρωτ. : 94
Προς : Υπουργό Οικονομικών
Κο Στουρνάρα
& Υφυπουργό Οικονομικών
Κο Γ. Μαυραγάνη 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αξιότιμοι Κοι Υπουργοί,

  Είναι σίγουρο πια, ότι τα αισθήματα της παρούσας κυβέρνησης για την Ελληνική οικογένεια, και ειδικά την πολυμελή περιορίζονται στη συνεχή κοροϊδία η οποία τεκμηριώνεται με την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων.
  Είναι αμέτρητες οι φορές που σε προσωπικές επαφές, ειδικά με τον Κο Υφυπουργό, αλλά και με τους διάφορους διευθυντές σας, ακούσαμε υποσχέσεις περί των αιτημάτων μας, εκ των οποίων ένα είναι η αύξηση του αφορολόγητου, για να μπορέσει επιτέλους η Ελληνική πολυμελής  οικογένεια να στηθεί ξανά στα <<πόδια της>>, λύνοντας το πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα και ονομάζεται δημογραφικό.
  Δυστυχώς όμως αντί για την τήρηση των υποσχέσεων σας, ακούγεται για μία ακόμη φορά η μείωση του αφορολόγητου σε μηδενικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι πολυμελείς οικογένειες να δέχονται το τελειωτικό χτύπημα, του οποίου η προέκταση θα είναι ο αφανισμός του πληθυσμού μέσα στον ίδιο τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας.
   Σας καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά, ώστε πραγματικά αυτός εδώ ο τόπος να προχωρήσει στην ανάπτυξη με τον πιο προσοδοφόρο και επιθυμητό τρόπο.
   Εάν επιθυμείτε να χτίζετε γηροκομεία κλείνοντας σχολεία, εάν επιθυμείτε να δίνετε τις ήδη πενιχρές συντάξεις μη επιτρέποντας την είσοδο στην εργασία νέων ανθρώπων, εάν τέλος επιθυμείτε να αφανιστεί ο Ελληνικός πληθυσμός και να καταντήσουμε μειονότητα η οποία θα παραδοθεί στον κατακτητή αμαχητί, συνεχίστε.
   Εμείς πάντως σας δίνουμε την υπόσχεση, την οποία εν αντιθέσει με σας θα τηρήσουμε, ότι:

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΘΕΝΑΡΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δικαιούσαι επίδομα; Δες πως πρέπει να απογραφείς


Δικαιούσαι επίδομα; Δες πως πρέπει να απογραφείς
Την εγκύκλιο με την οποία δίδονται όλες οι λεπτομέρειες για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ αλλά και των πολυτέκνων ή των τριτέκνων που εισπράττουν τα επιδόματά τους μέσω του ΟΓΑ, έδωσε στη δημοσιότητα το ασφαλιστικό ταμείο.
Οι συνταξιούχοι και οι επιδοματούχοι, θα πρέπει να περιμένουν να τους σταλεί επιστολή από τον ΟΓΑ. Με την επιστολή αυτή και την ταυτότητά τους, θα πρέπει να σπεύσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είτε στην τράπεζα είτε στο ταχυδρομείο, ανάλογα με το από πού εισπράττουν τη σύνταξή τους. Για τους έχοντες ανάγκη, ή δυσκολία μετακίνησης, προβλέπεται ακόμη και η δυνατότητα απογραφής μέσω αντιπροσώπου ή μέσω Internet.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: “ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ. - ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ.”
Σας κάνουμε γνωστό ότι από 01/10/2012 μέχρι 30/11/2012 θα εφαρμοστεί το μέτρο της καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ στα ΕΛ.ΤΑ. ή στις Τράπεζες, απ' όπου τους καταβάλλεται η σύνταξη ή το οικογενειακό επίδομα.
Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Παράλληλα με την καταγραφή θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση των στοιχείων των Μητρώων των συνταξιούχων και των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω θα αποσταλεί από τον ΟΓΑ σε όλους τους συνταξιούχους και δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων ενημερωτική επιστολή, στην οποία θα περιγράφεται η διαδικασία:
α) της καταγραφής και
β) του ελέγχου του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ τους.
Ι. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ
Οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που θα λάβουν την ενημερωτική επιστολή θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (Τράπεζα ή ΕΛ.ΤΑ.) από το οποίο εισπράττουν τη σύνταξή τους, προκειμένου να καταγραφούν, επιδεικνύοντας:
α) Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριό τους και
β) τη σχετική ενημερωτική επιστολή.
ΙΙ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ
Οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που αποδεδειγμένα αδυνατούν να προσέλθουν στα πιστωτικά ιδρύματα και μόνο αυτοί, θα καταγραφούν δια του νομίμου εκπροσώπου τους στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, στον οποίο θα πρέπει να προσέλθει ο εκπρόσωπός τους προσκομίζοντας κατά περίπτωση τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
1.Καταγραφή από πληρεξούσιο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
α) Πληρεξούσιο ή ειδική εξουσιοδότηση για την καταγραφή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ, Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία στην περίπτωση που η θεώρηση θα γίνει στην οικία του δικαιούχου προσώπου. Εάν το πληρεξούσιο είναι παλαιό (πέραν του έτους), απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου, επίσης θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι το πληρεξούσιο βρίσκεται σε ισχύ.
β) Ιατρική γνωμάτευση/ βεβαίωση νοσηλείας.
γ) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο του δικαιούχου και του πληρεξουσίου ή του εξουσιοδοτημένου προσώπου.
δ) Προκειμένου για συνταξιούχο (γήρατος, αναπηρίας ή επιζώντων) που κατοικεί στο εξωτερικό και πληρώνεται τη σύνταξή του στην Ελλάδα, απαιτείται επιπλέον και βεβαίωση από την αρμόδια προξενική αρχή, εκδοθείσα κατά το χρονικό διάστημα της καταγραφής, στην οποία να πιστοποιείται ότι ο συνταξιούχος βρίσκεται στη ζωή.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
α) Εάν κατά την καταγραφή διαπιστωθεί ότι συνταξιούχος ανασφάλιστος υπερήλικας ή δικαιούχος οικογενειακών επιδομάτων διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό δεν θα καταγραφεί.
Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ, ώστε να ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής του ή του χορηγούμενου οικογενειακού επιδόματος.
β) Τα πρόσωπα που είναι παράλληλα συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ θα λάβουν δύο ενημερωτικές επιστολές , μία από τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων και Πληρωμής Συντάξεων και μία από τον Κλάδο ΣΤ΄Οικογενειακών Επιδομάτων.
Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να καταγραφούν οπωσδήποτε δύο φορές, μία ως συνταξιούχοι και μία ως δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων.
2.Καταγραφή συνταξιούχων που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω διανοητικής διαταραχής.
α) Δικαστική απόφαση για τον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη ή επιτρόπου ή απόφαση της Επιτροπής Καθορισμού Ηλικίας του ΙΚΑ για τον ορισμό προσωρινού διαχειριστή
β) Εάν δεν υπάρχουν οι ανωτέρω αποφάσεις, βεβαίωση της Ελληνικής Αστυνομίας ή της Δημοτικής Αστυνομίας, ότι ο συνταξιούχος βρίσκεται στη ζωή και το βιβλιάριο υγείας του συνταξιούχου.
γ) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εκπροσώπου και του συνταξιούχου.
δ) Προκειμένου για συνταξιούχο που περιθάλπεται σε Δημόσιο Ιδρυμα η καταγραφή του μπορεί να πραγματοποιηθεί και από το Διευθυντή ή τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος, ο οποίος θα προσκομίσει την ταυτότητά του, καθώς και την ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας του συνταξιούχου.
3. Καταγραφή ανήλικων συνταξιούχων (ορφανών τέκνων ή επιδοματούχων παραπληγικών) που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα.
α) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εκπροσώπου τους (γονέα ή κηδεμόνα ή προσώπου που ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου κατόπιν δικαστικής απόφασης).
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ) Βιβλιάριο υγείας του ανήλικου τέκνου.
Επισημαίνουμε ότι στις περιπτώσεις των δικαιούχων ορφανικών συντάξεων πρέπει να απογραφούν ξεχωριστά όλοι οι δικαιούχοι.
Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων και επιδοματούχων θα τηρούνται στο Αρχείο του Ανταποκριτή του ΟΓΑ, ώστε οποτεδήποτε αναζητηθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ, για έλεγχο, να είναι διαθέσιμα.
ΙΙΙ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ
Παράλληλα με την καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει έλεγχος και επικαιροποίηση του Μητρώου συνταξιούχων και του Μητρώου δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων ως προς τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους.
Οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι θα πρέπει να ελέγξουν εάν στην ενημερωτική επιστολή αναγράφεται ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους και αν οι αναγραφόμενοι αριθμοί είναι σωστοί.
Στην περίπτωση που δεν αναγράφονται ο ΑΜΚΑ ή και ο ΑΦΜ ή αναγράφονται αλλά είναι λανθασμένοι, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ για να δηλώσουν το σωστό ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ τους, προσκομίζοντας:
α) Για την καταχώριση ή διόρθωση του ΑΦΜ, το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.
β) Για την καταχώριση ή διόρθωση του ΑΜΚΑ, βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που συνταξιούχος ή επιδοματούχος δεν διαθέτει ΑΜΚΑ θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
Επισημαίνουμε ότι, οι συνταξιούχοι που παράλληλα λαμβάνουν και οικογενειακό επίδομα θα πρέπει να ελέγξουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους και στις δύο ενημερωτικές επιστολές που θα λάβουν.
Εάν ο αναγραφόμενος στην επιστολή ΑΜΚΑ και ΑΦΜ είναι σωστός, δεν απαιτείται καμμία ενέργεια από τον συνταξιούχο ή επιδοματούχο.
IV. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΓΑ
Α. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΙΚΑΝΩΝ
Στη διαδικτυακή εφαρμογή των Ανταποκριτών έχει δημιουργηθεί από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΟΓΑ ειδική Υπηρεσία “Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας” μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η καταγραφή των συνταξιούχων και επιδοματούχων που αδυνατούν να προσέλθουν στις Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ.
Στην εφαρμογή αυτή θα καταγράφονται τα στοιχεία του συνταξιούχου ή επιδοματούχου και του εκπροσώπου που θα προσέλθει αντί αυτού για την καταγραφή.
Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας παρατίθενται στη συγκεκριμένη εφαρμογή.
Β. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ
Η καταχώριση του ελλείποντος ή του ορθού ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ στα Μητρώα του ΟΓΑ θα γίνει επίσης μέσω ειδικής διαδικτυακής Υπηρεσίας “Δήλωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ” που έχει επίσης δημιουργηθεί από τη Διεύθυνση Μηχανογραφησης του ΟΓΑ.
Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ
Στις περιπτώσεις που οι ενημερωτικές επιστολές δεν παραληφθούν για οποιοδήποτε λόγο, θα υπάρχει η δυνατότητα για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων να τις παραλάβουν από τον Ανταποκριτή, ο οποίος θα μπορεί να εκτυπώσει την ενημερωτική επιστολή μέσω της ειδικής εφαρμογής.
Επιπλέον μόνο για τους συνταξιούχους υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφούν και με τα στοιχεία που αναγράφονται στο Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων του πρώτου εξαμήνου του 2012, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν οι ίδιοι από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) μέσω της Υπηρεσίας “Εκτύπωση Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων” ή οι Ανταποκριτές μέσω της αντίστοιχης Εφαρμογής των Ανταποκριτών.
Όλες οι ανωτέρω διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάθε Ανταποκριτής να έχει πρόσβαση στο σύνολο του Μητρώου Συνταξιούχων και του Μητρώου Δικαιούχων Οικογενειακών Επιδομάτων και όχι μόνο στα Μητρώα του Δήμου του.
Επισημαίνουμε ότι, αν μέχρι 30/11/2012 οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων :
α) δεν έχουν καταγραφεί στις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ ή κατά περίπτωση στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ και
β) δεν έχουν δηλώσει το σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ τους στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, από το μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους .
Πηγή: www. fpress.gr

Παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Παράταση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσαν την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό αλλά και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας που το έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ με μεγάλη επιτυχία.

Η θετική αυτή εξέλιξη συμβαδίζει παράλληλα με τον σχεδιασμό της νέας μορφής του προγράμματος το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα – διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης τα α’ τριμήνου του 2013 με 15 εκ. ευρώ. Ακόμα, σήμερα καταβάλαμε 10 εκ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων τους οποίους θα εξοφλήσουμε πλήρως μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρούμε σημαντική τη συνέχιση του Προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας μετά το Μάρτιο με την αξιοποίηση των έμπειρων εργαζομένων και την κατά το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των δικαιούχων. Οι υποδομές των δήμων και η εμπειρία των προηγούμενων ετών τίθενται στη διάθεση του Υπουργείου Εργασίας για την επιτυχή συνέχιση του Προγράμματος με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εργασίας έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος « Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» το οποίο θα διαδεχθεί το « Βοήθεια στο Σπίτι» με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων». Επίσης, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή της α΄ δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ύψους 10 εκ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Αύριο Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ και μέλη του Δ.Σ. θα συναντηθούν με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, προκειμένου να του θέσουν τα οικονομικά θέματα που άπτονται των τρίτεκνων.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαμαρτυρία των τρίτεκνων  από όλη την Ελλάδα,  στο Σύνταγμα και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Από τις 10π.μ  το πρωί της Παρασκευής, άρχισαν να καταφθάνουν τρίτεκνοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παρόλο που η ημέρα ήταν εργάσιμη οι τρίτεκνοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση. Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο ανέβηκε 6μελής αντιπροσωπεία με σκοπό να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε τη συνάντηση και τους παρέπεμψε στο Διευθυντή του γραφείου του κ. Άκη Σκέρτσο.

Ο διευθυντής άκουσε τα αιτήματα των τρίτεκνων τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά και η δική του θέση ήταν αρνητική.

Μόλις τέλειωσε η συνάντηση, έγινε ενημέρωση και ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή, όπου, λίγο πριν από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας  η Αστυνομία σταμάτησε τους διαμαρτυρόμενους και επέτρεψε μόνο σε 6 μελής αντιπροσωπεία να εισέλθει στη βουλή.

Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, στον οποίο εξήγησαν την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι τρίτεκνοι και του ανέλυσαν τα αιτήματα με έμφαση τα θεσμικά, τα οικονομικά και το θέμα της εξομοίωσης. Επίσης, επισκέφθηκαν τα γραφεία των κομμάτων στη βουλή και παρέδωσαν γραπτό κείμενο με τα αιτήματα των τρίτεκνων.

Αφού οι αντιπρόσωποι επέστρεψαν και ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ολοκληρώθηκε η πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση –πορεία –διαμαρτυρία με την υπόσχεση όλων πως μόλις χρειαστεί θα  βοηθήσουν για μια ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση, αφού όλοι εκτιμούν ότι ΄΄ τώρα είναι η ώρα ΄΄ για την ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι αυτοί που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση, οι οποίοι πέρα των άλλων θετικών μηνυμάτων, έδωσαν το παράδειγμα στους υπόλοιπους τρίτεκνους να συμμετέχουν την επόμενη φορά,  γιατί ο καναπές μάλλον δε θα δώσει λύση στα θέματά μας.
Από το BLOG της ΟΠΟΤΤΕ
Στην Διαμαρτυρία συμμετείχαν και τα μέλη του συλλόγου του νομού Λασιθίου κ. κ. Γιώργος Χαβάκης, Ελένη Καρακυρίτση, Μαρία Τζανοπούλου και Αναστασία Λάμπρου. Επίσης, παρευρέθηκαν τρίτεκνοι από το νομό που ζουν στην Αθήνα και παιδιά τρίτεκνων Λασιθιωτών που σπουδάζουν στην Αθήνα.  

















Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ




Αγαπητοί Τρίτεκνοι

Επιστολές στάλθηκαν, παρεμβάσεις έγιναν, τώρα ήρθε η ώρα για δυναμική αντίδραση  – διαμαρτυρία.
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικούμε και στους δρόμους αν χρειαστεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  • ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ
  • ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


 Την Παρασκευή 21-9-2012, ώρα 11.30 π.μ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών


Για να έχει επιτυχία μια τέτοια διαμαρτυρία οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για να ενημερωθούν οι τρίτεκνοι της χώρας για τη συγκέντρωσή μας.

  • Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στα παιδιά που σπουδάζουν στην Αθήνα, από όλη την Ελλάδα, να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση και να μεταφέρουν το μήνυμα μέσω facebook, twitter ή άλλου τρόπου επικοινωνίας σε όσους γνωρίζουν.  
 Δείτε περισσότερα στο blog της ομοσπονδίας. www.opotte.blogspot.com
 Είναι κρίσιμο το θέμα της ενημέρωσης. Να βοηθήσουμε όλοι !!!
Από το Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ

Συνάντηση Καμμένου με τρίτεκνους

. Πολιτική
panos kamm.2Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και εξέφρασε την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των πολιτικών του μνημονίου.

Επίσης τάχθηκε υπέρ της θεσμικής εξομοίωσης των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες και δεσμεύθηκε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα καταθέσει το προσεχές διάστημα σχέδιο νόμου για την ψήφιση σειράς θεσμικών αιτημάτων για την στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με την Ομοσπονδία Τριτέκνων. Η επίθεση της τρόικας στην ελληνική οικογένεια, είναι μια επίθεση που την αισθάνονται όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες.

Η επίθεση όμως στα παιδιά, η φορολόγηση και το τεκμήριο που βάζουν στην ελληνική οικογένεια που τόλμησε να κάνει παραπάνω από ένα, δυο, τρία παιδιά, είναι μια επίθεση την οποία δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε ως έθνος.

Συναντήσαμε την Ομοσπονδία των Τριτέκνων, ακούσαμε τα προβλήματα που έχουν αυτή τη στιγμή οι τρίτεκνες οικογένειες πέραν της φορολογικής επίθεσης, με τη θεσμική ανάγκη να μπορέσει να εξισωθεί η τρίτεκνη οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, με την οικογένεια που λαμβάνει τα επιδόματα των πολυτέκνων και βεβαίως όλα αυτά σε ένα δίκαιο σύστημα.

Είναι επίσης η υποχρέωση της πολιτείας, να διορθώσει τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με οικογένειες, τρίτεκνες ή πολύτεκνες όπου έχοντας ένα διαζύγιο δεν αναγνωρίζεται ως πολύτεκνη οικογένεια.

Αυτά θα τα προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των επομένων μηνών».
Πηγή:  http://spirospero.gr/index.php/politiki/19616-synantisi-kammenou-me-triteknous

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ

Tην Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου και μελών του Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κο Π. Καμμένο στα γραφεία του κόμματος στη βουλή στις  10:00 πμ.

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ



Πολλοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολλοί τρίτεκνοι πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμα του ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τον τρόπο θανάτωσης των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας και πως η ίδια παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στις θανατωμένες κόρες της. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του και κάλεσε το Δ.Σ να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας. Στο τέλος κάλεσε όλα τα παιδιά, τα ευλόγησε και τους μοίρασε σταυρουδάκια.
Ο Σεβασμιότατος κάλεσε το πρόεδρο κ. Γ. Χαβάκη να πει δυο λόγια και εκείνος ευχαρίστησε όλους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, τους ιερείς που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον π. Εμμ. Σαρρή που κάθε χρόνο υποδέχεται με θέρμη τους τρίτεκνους και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να κεραστούν από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με τη βοήθεια των τρίτεκνων μητέρων, οι οποίες με χαρά προσέφεραν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει.








Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά, επαίνεσε το σύλλογο τριτέκνων για όσα προσφέρει, και είπε πως θα είναι κοντά στους τρίτεκνους, γνωρίζει τα θέματα που τους απασχολούν «από τις πολλές επισκέψεις που μου έχουν κάνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
 ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 (ΟΠΟΤΤΕ)                                                                   

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αγαπητοί Τρίτεκνοι

Επιστολές στάλθηκαν, παρεμβάσεις έγιναν, τώρα ήρθε η ώρα για δυναμική αντίδραση  – διαμαρτυρία.
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικούμε και στους δρόμους αν χρειαστεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  •         ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ  ΦΟΡΑ
  •         ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ
  •          ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ
  •         ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
 
 Την Παρασκευή 21-9-2012, ώρα 11.30 π.μ
ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών)

Για να έχει επιτυχία μια τέτοια διαμαρτυρία οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για να ενημερωθούν οι τρίτεκνοι της χώρας για τη συγκέντρωσή μας.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου, σας προσκαλεί στον εορτασμό της προστάτιδας του, Αγίας Σοφίας, Τρίτεκνης μητέρας, την παραμονή της γιορτής, στον εσπερινό, ώρα 6.30 μ. μ. την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στους Πίσσιδες, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
 Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου  κ.κ. Νεκτάριος.
 Ο σύλλογος θα προσφέρει αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του, ενώ μετά το τέλος του εσπερινού θα προσφερθεί κέρασμα από τους τρίτεκνους σε όλους τους παρευρισκόμενους, και για το λόγο αυτό παρακαλούμε, αν θέλετε, να ετοιμάσετε και εσείς το δικό σας.
 Ελάτε να τιμήσουμε την Οικογένεια.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΔΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Μετά την αποστολή εγγράφου από το σύλλογο προς το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστών Νομού Λασιθίου, ο σύλλογος δημοσίευσε  ανακοίνωση στην εφημερίδα '' Ανατολή '' σύμφωνα με την οποία ο ΣΙΦΜΕΛ  '' έχει προχωρήσει  σε νέα οικονομικά πακέτα για τους μαθητές και ειδικά για τις κατηγορίες των τριτέκνων, πολυτέκνων΄΄.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
               
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Ο σύλλογος μας καλεί τα μέλη του να βοηθήσουν οικονομικά με ό,τι δυνατότητα έχει ο καθένας, ένα μέλος του συλλόγου μας, την κ. Σοφία Αναστασίου η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΄΄ ΜΗΤΕΡΑ΄΄ και πάσχει από βαριά νόσο μυελού των οστών. Η  βοήθεια όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να γίνει επειγόντως μεταμόσχευση, το χρηματικό ποσό που απαιτείται είναι αρκετά υψηλό και η οικογένεια αδυνατεί να αντεπεξέλθει.
  Ας κάνουμε ένα δώρο ζωής στη Σοφία  τώρα μάλιστα που πλησιάζει η εορτή της και η Αγία Σοφία είναι η προστάτης του συλλόγου μας.
 Παρακαλούμε ζητήστε πληροφορίες από το σύλλογο ή καταθέστε οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό  60856681 που έχει ανοιχτεί στην Εμπορική τράπεζα.
 Σας ευχαριστούμε πολύ
 Από το Δ.Σ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου, σας προσκαλεί στον εορτασμό της προστάτιδας του, Αγίας Σοφίας, Τρίτεκνης μητέρας, την παραμονή της γιορτής, στον εσπερινό, ώρα 6.30 μ. μ. την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στους Πίσσιδες, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
 Ο σύλλογος θα προσφέρει αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του, ενώ μετά το τέλος του εσπερινού θα προσφερθεί κέρασμα από τους τρίτεκνους σε όλους τους παρευρισκόμενους, και για το λόγο αυτό παρακαλούμε, αν θέλετε, να ετοιμάσετε και εσείς το δικό σας.
Ελάτε να τιμήσουμε την Οικογένεια

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Προς υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη
          υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου 

 Κύριοι
Ενώ επίκειται περαιτέρω επιδείνωση των εισοδημάτων των τρίτεκνων από τις 15 Οκτωβρίου εξισώνονται οι φόροι του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης και οι τιμές πώλησης του θα είναι κοντά στο 1,40 ευρώ το λίτρο (αύξηση 40%).
Οι τρίτεκνες οικογένειες, πολλές φορές αναγκάζονται να συντηρούν έως και 4 σπίτια ανάλογα τον αριθμό των παιδιών που σπουδάζουν. Το γεγονός αυτό κάνει τα έξοδα δυσβάσταχτα και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θα φέρει νέο ισχυρό πλήγμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 
Ζητάμε να λάβετε υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση των τρίτεκνων οικογενειών και τα κριτήρια να είναι τέτοια που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα και να απαλλάξετε τις οικογένειές μας όπως κα άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από το επιπρόσθετο κόστος. 
Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι δεν αντέχουμε άλλο.
Από το Δ.Σ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συζητείται σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εργασίας

Αθήνα 7-9-2012
                                     

Σήμερα συζητείται στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Εργασίας για τον επιχειρούμενο σφαγιασμό των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων.
 
 Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις των μνημονίων, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τις εκρηκτικές κοινωνικές ανάγκες, έχουν αφοσιωθεί στην απορρύθμιση του ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και στο δραστικό περιορισμό όσων προνοιακών δομών επιβίωναν πριν από την εκδήλωση της κρίσης.

 Καταλήγοντας, ρωτούν τον υπουργό, μεταξύ άλλων:
* Εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις περικοπές κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.
* Εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να περικοπούν με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα επιδόματα.
* Εάν θα αναζητήσει η κυβέρνηση μόνιμους νέους δημόσιους συμπληρωματικούς πόρους για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με σταθερές δομές υπηρεσιών και ποιοι θα είναι αυτοί.

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΗ:Ο υπουργός για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές

Γραπτή απάντηση ως προς το αίτημα της ΟΠΟΤΤΕ για στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, διαβίβασε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ύστερα από σχετική αναφορά του Βουλευτή Λ. Αυγενάκη.
(στο δημοσίευμα αναφέρεται ο κ. Νεράντζης).
  
Δείτε περισσότερα στο:
http://www.esos.gr/dimosia-ekpaidefsi/tritovathmia/item/29597-voylio-ypoyrgos-gia-toys-triteknoys-ekpaideytikoys-foitites-mathites.html