Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ


MINOAN LINES
30% ΚΡΕΒΒΑΤΙ
  50 % ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ
ΚΑΙ 20% Ι Χ
ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΥΣ
ANEK LINES
30% ΚΡΕΒΒΑΤΙ
  50 % ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ
ΚΑΙ 20% Ι Χ
ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΥΣ
SUPERFAST FERRIES
30% ΚΡΕΒΒΑΤΙ
  50 % ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ
ΚΑΙ 20% Ι Χ
ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΥΣ
FAST FERRIES
30%

ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΥΣ
NEL LINES
  50 %
ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΡΤΑΣ
ΜΕΛΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ :ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 23 ΕΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ

Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου ξεκινά τη λειτουργία του το γραφείο των τρίτεκνων του νομού
στη Σητεία.
Ο χώρος που θα στεγάζεται προσωρινά είναι το εμπορικό κατάστημα της κ  Καλλιόπης Αλέξη στην οδό Β. Κορνάρου 38, στο κέντρο της Σητείας.
Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα 6-8 το απόγευμα και Πέμπτη 10-12 το πρωί. 

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου η προγραμματισμένη συνάντηση των συλλόγων ΟΠΟΤΤΕ και νέων συλλόγωνστο ξενοδοχείο NOVUS στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών για πιο δυναμικό τριτεκνικό κίνημα.
 Καταρχήν τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της  ΟΠΟΤΤΕ  κ. Αχλαδιανάκης, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους νέους συλλόγους για την παρουσία τους. Αυτό που έχει σημασία για εμάς τόνισε ΄΄ είναι να ακούσουμε τα ερωτήματα και τις προτάσεις των νέων κυρίως, αλλά και των παλαιότερων συλλόγων, ώστε να τα ομαδοποιήσουμε και να οργανώσουμε την προώθηση τους.    
  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντός ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη δημιουργία της ΟΠΟΤΤΕ, στις συναντήσεις με συλλόγους προκειμένου να υπάρξει ενότητα, πράγμα που θα έχει ως συνέπεια την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων των τρίτεκνων.                
Ακολούθησε ο Γ. Γραμματέα κ. Χαβάκης, ο οποίος ανέγνωσε τους συλλόγου και παρουσίασε έναν –έναν τους εκπροσώπους τους και παράλληλα στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε την ανάγκη μιας δυνατής και σύγχρονης Ομοσπονδίας, η οποία αν και έχει λιγότερα από δύο χρόνια λειτουργίας έχει κάνει σημαντικά βήματα, όμως χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσπάθεια.
Ενώ ξεκινούσαν οι τοποθετήσεις των συλλόγων ήρθε μετά από πρόσκληση ο Εργατολόγος κ. Δ. Μπούρλος ο οποίος έκανε μια εισήγηση σχετικά με το ασφαλιστικό, τα επιδόματα και την πιθανή προσφυγή για αυτά στη δικαιοσύνη. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των εκπροσώπων και έγινε εκτενής διαλογική συζήτηση.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης με τον κ. Μπούρλο συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις και τα ερωτήματα από τους συλλόγους στα οποία κατά βάση απάντησε ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ.  Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο την κ. Παπακώστα Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας στη βουλή με το Γ. Γραμματέα της Ν.Δ.  κ. Κεφαλογιάννη, συναντήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα τρόφιμα, στον ΟΓΑ, στον ΟΣΕ όπου αντιμετωπίζεται θετικά το αίτημα μείωσης των εισιτηρίων και αναμένεται η απάντηση, στο Υπουργείο Παιδείας και άλλες πολλές συναντήσεις.
Την Κυριακή 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα με τους πρόεδρους Λέρου και Κυκλάδων, όπου εξετάστηκαν ιδιαίτερα τα θέματα των τρίτεκνων της Νοτίου Αιγαίου. Μετά από εκτενής συζήτηση αποφασίστηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, των συλλόγων τριτέκνων και της ΟΠΟΤΤΕ, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα με πρώτο θέμα τη μείωση των εισιτηρίων στα πλοία και για το λόγο αυτό θα επιδιωχθεί νέα συνάντηση με τους πλοιοκτήτες.
Πηγή: Blog ΟΠΟΤΤΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Την Παρασκευή 8/3 μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ πραγματοποίησαν μια σειρά από συναντήσεις:
 
  1. Συνάντηση με τον Διευθυντή επιβατών (passengers director)  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θεόδωρο Τόλια και το στέλεχος κα Μαρκοπούλου, με αίτημα τη μείωση των εισιτηρίων στο ίδιο ποσοστό με τους πολύτεκνους. Εκ μέρους της ΟΠΟΤΤΕ επιχειρηματολόγησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αχλαδιανάκης Μανόλης και Κοντός Θόδωρος. Η συζήτησε υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική. Τα δύο στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας γνωστοποίησαν ότι θα εισηγηθούν θετικά προς το Δ.Σ. την μείωση του εισιτηρίου για τους τρίτεκνους. Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις.
  2. Συνάντηση της ίδιας αντιπροσωπείας, με τον Δ/ντη του Υπουργ. Αγροτ. Αναπτ. κ. Περδικάρη, για μια ακόμη φορά, που μας είπε ότι θα σταλεί νέα εγκύκλιος με νέες ημερομηνίες. Υπάρχει το πρόβλημα με τους νέους συλλόγους ( οι παλαιοί που έδωσαν τρόφιμα δεν έχουν πρόβλημα) αφού θα πρέπει ή να λέει το καταστατικό τους για δωρεάν διανομή τροφίμων ή για φιλανθρωπικό έργο κ.λ.π. Πάντως ενώ αρχικά τα πράγματα φαινόταν πολύ απλά (μόνο με Α.Φ.Μ.) δυστυχώς η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει…   
  3. Ακολούθησε συνάντηση με τον Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλη  Κεφαλογιάννη. Για μια ακόμη φορά η συνάντησε υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης των πάγιων αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Ο κ. Κεφαλογιάννης  επικοινώνησε  παρουσία των προέδρου και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, τόσο με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κα  Κατερίνα Παπακώστα. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν προς διαβούλευση την πρόταση νόμου για εξομοίωση που τους έχει αποστείλει η Ομοσπονδία. Αναμένουμε την οριστική ημερομηνία.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΥ 2013

Δεν έχει ακόμα γίνει ανακοίνωση για τα τρόφιμα, όσον αφορά στις ημερομηνίες, διαδικασίες και ο λόγος είναι ότι υπήρξαν αλλαγές στις ημερομηνίες λόγω ετεροχρονισμένης έκδοσης των ΦΕΚ.
Οι αιτήσεις μάλλον θα ξεκινήσουν μετά από το Μάρτιο, όμως θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες.
Από το Δ.Σ.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ


Φωτο από το το SitiaPress
To βίντεο από το www.sitiaPress.gr 
http://www.youtube.com/watch?v=_YrnALvMkXI



Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Σητεία η συγκέντρωση των τρίτεκνων της περιοχής με αφορμή την έναρξη λειτουργία του νέου γραφείου.
Καταρχήν έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χαβάκη, απαντήθηκαν ερωτήσεις. Επίσης, ευχαρίστησε και δημόσια το Δήμο Σητείας ο οποίος ανταποκρίνεται κάθε φορά στις προσκλήσεις του συλλόγου, αλλά και για την παραχώρηση του γραφείου στο σύλλογο, πράγμα που δε συμβαίνει με όλους τους δήμους.Ακολούθησε ο χαιρετισμός εκ μέρους του Δήμου Σητείας από τον κ. Νίκο Κοζυράκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε πως ο σύλλογος προσφέρει βοήθεια και στο Δήμο με τη λειτουργία του και είναι θετικός στο να εξεταστεί το αίτημα της μείωσης και στα Δημοτικά τέλη (ισχύει στα τέλη ύδρευσης).
Στο τέλος αποφασίστηκαν οι ώρες λειτουργίας του γραφείου που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, μέχρι να γίνει ο κατάλληλος εφοδιασμός του γραφείου με τα απαραίτητα έγγραφα.
Για το γραφείο δήλωσαν πως μπορούν να βοηθήσουν οι: 
Γιώργος Λεβαντάκης, Γιάννης Ζερβάκης, Σήφης Αλάτσαρης Βιργινία Κατσούλη, Δώρα Φυγετάκη Μαρία Βιτσεντζάκη, Ειρήνη Κουβάκη και από το Παλαίκαστρο η κ. Izabel Tiengou.
Όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει είτε μέσα στη Σητεία, είτε σε άλλη περιοχή, μπορεί να τα δηλώσει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια για τα ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ, τα οποία δυστυχώς είναι ιδιαίτερα χαμηλά.
Για τη διαδικασία, για το χρόνο έναρξης συλλογής των αιτήσεων θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από το σύλλογο.

Άρθρο 4

Κριτήρια επιλεξιμότητας

Α. Κριτήριο επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων.

Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορ­φώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:

1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.

2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα,ως ακολούθως:

I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.

II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύ­ζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.

III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύ­ζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και14.400 €.

IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύ­ζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 17.280 €.
 
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ
 
1 ΑΤΟΜΟ      7.200 €
2  ΑΤΟΜΑ   10.700 €
3 ΑΤΟΜΑ    11.520 €
4 ΑΤΟΜΑ    14.400 €
5 ΑΤΟΜΑ    17.280 €

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ


Ποιοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ Τι αναφέρεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών

Στις προϋποθέσεις και τους όρους καταβολής του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων αναφέρεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τα "Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή.

Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου αποκρυσταλλώνεται το θέμα του νέου επιδόματος,  ξεκαθαρίζεται πως θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα και ότι θα ανέρχεται σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο, εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των τρίτεκνων οικογενειών είναι μέχρι 45.000 ευρώ.  Το εν λόγο όριο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο  για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.
Το επίδομα χορηγείται κατόπιν αίτησης και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Ως εξαρτώμενα νοούνται τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων.
Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, το επίδομα καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα ζώντα τέκνα από διαφορετικούς γάμους, καθώς και τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα από τον ίδιο, εφόσον όμως έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα παιδιά της αυτά.
Πηγή: www.news.gr