Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οικογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ, ισόβιες συντάξεις) σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η πληρωμή αυτή αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Το ποσό που θα καταβληθεί άπαξ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος (1-11-2012 ή 1-1-2013, ανάλογα με το επίδομα).

Επίσης, η πληρωμή αυτή, αφορά και πρόσωπα που ήταν δικαιούχοι επιδόματος και τους οφείλεται κάποιο ποσό από τον ΟΓΑ (π.χ. μετά από άρση αναστολής καταβολής του επιδόματος ή λόγω σπουδών τέκνων κλπ).

Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ -ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του συλλόγου για το πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ Διανομής Τροφίμων έτους 2013



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ανακοίνωση του συλλόγου για το πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ Διανομής Τροφίμων
 έτους 2013 «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων 2013  σε άπορες οικογένειες, μέλη του Συλλόγου »
Παρακαλούνται  οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του συλλόγου ή στις τοπικές επιτροπές  από 1- 31 Μαΐου 2013. 
 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1)  Αίτηση (χορηγείται από το σύλλογο) όπου θα αναγράφονται τα ΑΦΜ και των δύο συζύγων και πλήρη στοιχεία των αιτούντων. Για να κατατεθεί η αίτηση χρειάζεται επικύρωση για τη γνησιότητα της υπογραφής με ημερομηνία από 1 Μαΐου  και μετά.
2)  Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος ή της αιτούσης επικυρωμένα.
3)  Θεωρημένη κάρτα του συλλόγου για το 2013.
      Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τα τρόφιμα διανέμονται με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με τα παρακάτω όρια:
1)  Οικογένειες με 1 γονέα χωρίς προστατευόμενα τέκνα …… 7200 €
2)  Οικογένειες με 1 γονέα και 1 προστατευόμενο τέκνο ……10700 € 
3) Οικογένειες με 1 γονέα και 2 προστατευόμενα τέκνα …… 11520 €
4) Οικογένειες με 1 γονέα και 3 προστατευόμενα τέκνα …… 14400 €
5) Οικογένειες με 2 γονείς χωρίς προστατευόμενα τέκνα ..…  10700 €
6) Οικογένειες με 2 γονείς και 1 προστατευόμενο τέκνο …… 11520 €
7) Οικογένειες με 2 γονείς και 2 προστατευόμενα τέκνα  ....... 14400 €
8) Οικογένειες με 2 γονείς και 3 προστατευόμενα τέκνα   .......17280 € 
    Στα παραπάνω όρια υπάρχει προσαύξηση € 3600 αν στην οικογένεια υπάρχει μέλος με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

ΠΡΟΣΟΧΗ
1. Η αξιολόγηση και επιλογή των τελικών δικαιούχων θα γίνει από το TAXIS με βάση τη φορολογική δήλωση οικονομικού έτους 2013 (αφορά εισοδήματα του 2012), οπότε ο σύλλογος δε φέρει καμία ευθύνη για την τελικούς δικαιούχους. Για το λόγο αυτό πρέπει να δηλωθούν ΣΩΣΤΑ τα ΑΦΜ των αιτούντων.
2. Το εκκαθαριστικό 2012 ΜΟΝΟ για να γραφεί σωστά το ΑΦΜ-δεν θα παραληφθεί.
3. Για τους αλλοδαπούς απαιτείται επικυρωμένη άδεια παραμονής.
4. Παράταση δεν θα δοθεί.
5. Θα ζητείται από τους αιτούντες ο αριθμός των προστατευόμενων μελών.
Ενημέρωση και από το blog:  http://triteknoi-lasithiou.blogspot.gr
Τηλέφωνο-Φαξ γραφείου: 2841021290
Ώρες γραφείου Δευτ.-Τετ.- Παρ. 9-12 π.μ. και Τρ- Πέμ. 6-8 μ.μ.

Από το σύλλογο

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ






Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τους τρίτεκνους του Οροπεδίου στο Τζερμιάδο.
Παρευρέθηκαν τρίτεκνοι από όλη την περιοχή. Καταρχήν έγινε ενημέρωση σχετικά με το σύλλογο και την Ομοσπονδία, ενώ στη συνέχεια  έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα επιδόματα, τα τρόφιμα, τα θεσμικά αιτήματα, τις συναντήσεις με θεσμικούς και άλλου παράγοντες, τις δράσεις του συλλόγου εντός και εκτός Κρήτης, τις εκπτώσεις σε δήμους και καταστήματα και απαντήθηκαν ερωτήματα από τα μέλη του Δ.Σ.



 Στην αρχική του εισήγηση ο πρόεδρος κ. Γιώργος Χαβάκης επισήμανε πως ο σύλλογος προσπαθεί να είναι παρών σε κάθε γωνιά του νομού γιατί πέρα των άλλων βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία σχέσεων μεταξύ των μελών, πράγμα που ιδιαίτερα σήμερα είναι πολύ σημαντικό. Τέλος, δημιουργήθηκε επιτροπή, η οποία θα βοηθήσει στις δραστηριότητες στις εγγραφές και σε ό,τι άλλο χρειαστεί.



 Πρώτο μέλημα θα είναι η δημιουργία γραφείου ,είτε μέσα σε χώρο του δήμου, είτε σε άλλους χώρους που προτάθηκαν. Επίσης, θα ξεκινήσει και στο Οροπέδιο η προσπάθεια για εξεύρεση καταστημάτων που θα παρέχουν εκπτώσεις στους τρίτεκνους.







Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Οι 3τεκνοι διεκδικούν


Πλούσιες, σημαντικές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές οι δράσεις των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου των τριτέκνων του νομού το διάστημα που διανύουμε.
Καταρχήν ο σύλλογος είναι και φέτος πιστοποιημένος φορέας για τη διανομή τροφίμων σε όλο το νομό. Οι αιτήσεις για τη διανομή στα μέλη του και μόνο σε δικαιούχους, θα ξεκινήσουν από 1 Μαΐου, ωστόσο θα διανεμηθούν νωρίτερα από το γραφείο και τις τοπικές επιτροπές. Επειδή φέτος θα υπάρχει στην αίτηση το γνήσιο της υπογραφής, οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ημερομηνία από τη 1 Μαΐου και μετά έως και την 31 Μαΐου. Περισσότερα σε αναλυτική ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα οι 4 πρόεδροι των συλλόγων των νομών της Κρήτης είχαν την περασμένη Δευτέρα συνάντηση εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου κ. Εμμ. Χαχλιούτη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Χαλεπάκη και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των μειωμένων εισιτηρίων στους τρίτεκνους . Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και απέφερε μια πρώτη συμφωνία-προσφορά από το ΚΤΕΛ, η οποία όμως για να προχωρήσει σε όλη τη Κρήτη θα πρέπει να γίνει συνάντηση και με τον Πρόεδρο των Χανίων –Ρεθύμνου και αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

 Η συμφωνία αυτή αφορά στα δρομολόγια εκτός Κρήτης σε πρώτη φάση, αν και προτεραιότητα των συλλόγων ήταν τα εντός Κρήτης. Επίσης, εξετάστηκαν πολλοί τρόποι εφαρμογής και άλλων μειώσεων. Ανακοινώσεις αναμένονται τη προσεχή εβδομάδα. Στο ΚΤΕΛ επιδόθηκε έγγραφο με τις υπογραφές των 4 προέδρων όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Όλοι γνωρίζουν την κοινωνική σας ευαισθησία με τη βοήθεια που προσφέρετε σε πολλές κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό η πράξη σας αυτή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλα τας μέλη μας και θα εκληφθεί ως μια πραγματικά γενναία κίνηση εκ μέρους των επιτυχημένων επιχειρηματιών – ιδιοκτητών του ΚΤΕΛ.».

Σε ότι αφορά τις μειώσεις των δημοτικών τελών στο δήμο Αγίου Νικολάου και ενώ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Νικολάου πήρε απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών στους τρίτεκνου κατά 20%, η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του νομού Λασιθίου απέρριψε ως μη νόμιμη την απόφαση.

Ο πρόεδρος κ. Χαβάκης ήλθε σε επαφή με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στο Ηράκλειο για να συναντηθεί με τον κ. Δεικτάκη, όμως λόγω απουσίας του τη Δευτέρα συνομίλησε με τη Διευθύντρια της Περιφέρειας κ. Διαλυνά, η οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τις προσεχείς ημέρες με τον Γενικό Γραμματέα. Βασικό επιχείρημα είναι πως σε πάνω από 85 δήμους στην Ελλάδα και στην Κρήτη έχουμε εκπτώσεις χωρίς πρόβλημα από τις αντίστοιχες Περιφέρειες.

Τέλος την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Οροπέδιο Λασιθίου για τα θέματα των τρίτεκνων. Ο σύλλογος δεν αφήνει καμία περιοχή του νομού χωρίς να κάνει εκδηλώσεις και με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει και τον Παλλασιθιώτικο χαραχτήρα του.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ

Την Κυριακή στις 11.30΄ η ενημερωτική εκδήλωση στο Οροπέδιο.
Ο σύλλογος προσκαλεί όλους τους τρίτεκνους να συμμετέχουν.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013: Από 10-26 Απριλίου οι αιτήσεις



Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας  οι ημερομηνίες , οι διαδικασίες και η ηλεκτρονικής διεύθυνση υποβολής αιτήσεων  για τις μετεγγραφές των φοιτητών.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για Ειδικές κατηγορίες που προβλέπονται στο άρθρο 34 παρ 19α (Ν. 4115/2013).

Η Διαδικασία υποβολής της αίτησης μεταφοράς έχει ως εξής:

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Για την ηλεκτρονική αίτηση, ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας /Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.
Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον 8-ψηφίο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΑΙΘΠΑ.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά από την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης.
Για το Ν.4115/2013 «Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».
Πηγή: www.esos.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Το νέο ωράριο στο γραφείο της Σητείας είναι: Τρίτη 6-8 και Πέμπτη 10-12. 
Τις τελευταίες ημέρες η Επιτροπή στη Σητεία έχει πάρει πολλές προσφορές από τα καταστήματα της πόλης, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. Μετά και την προσπάθεια στη Σητεία, θα υπάρχουν πολλές προσφορές σε κάθε γωνιά του νομού για τα μέλη του συλλόγου.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ


Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος στο Οροπέδιο Λασιθίου μέσα στο μήνα Απρίλιο. Περισσότερα θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ

Σήμερα το πρωί η κ. Μπέκου ανακοίνωσε πως τα 500 ευρώ θα τα παίρνουν μόνο αν είναι προστατευόμενα και τα τρία παιδιά. Δηλαδή αν το ένα παιδί είναι πάνω από 18 ή 19 ετών και δε συνεχίσει τις σπουδές του, τότε η οικογένεια δεν θα λάβει τα 500 ευρώ για τα άλλα δύο παιδιά.
Αυτό είναι άδικο και έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν με τα επιδόματα πριν το Νοέμβριο του 2011, όπου μέχρι και το τελευταίο παιδί να ήταν μέχρι 23 ετών το επίδομα το έπαιρναν κανονικά.