Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) έδωσε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) από μέρους των δυνητικά ωφελουμένων, ορίζεται η  26η  Αυγούστου 2015.
Από το σύλλογο

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ξεκινά το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής και ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου είναι Φορέας Υλοποίησης.
                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα το εισόδημα του ωφελούμενου όπως προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος: 3.000€ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500€ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500€ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900€ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
Σε μονογονεϊκές οικογένειες το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικος μέλος λογίζεται ως ενήλικας.
Ενδεικτικά παρατίθενται οι ακόλουθες περιπτώσεις:



ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
1.      Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014), κωδικό TAXIS.
2.      ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, Ε1, Ε2, Ε3, Ε9 δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
3.      Η πρόσβαση στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ θα είναι δυνατή από τις 15/07/2015 έως και 05/08/2015. Μετά δε γίνεται τροποποίηση.
4.     Η ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες θα κάνει την διασταύρωση των στοιχείων.

 ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ
Στους ωφελούμενους θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, ανάλογα σε ποσότητα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.
Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής θα παρέχονται στους ωφελούμενους:
 Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης παιδιών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας, Διατροφικές Συμβουλές, Συμβουλές υγιεινής διαβίωσης, Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού, Νομικές συνδρομές, Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών, Κοινωνικά φροντιστήρια μέσω των συμπραττομένων εταίρων, Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά, Εκδρομές Παροχή χώρων για παιγνίδι συναντήσεις και εκδηλώσεις για παιδιά που δεν έχουν σχετική πρόσβαση.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ :
Άγιος Νικόλαος: ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ 9-11 πρωί και ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 6-8 απόγευμα, τηλ: 2814121290.
Ιεράπετρα: Βιβλιοθήκη, ΤΡΙΤΗ –ΤΕΤΑΡΤΗ 6-8 και ΠΕΜΠΤΗ 11-1,
τηλ: 6978974962, κ. Άγγελος.
Σητεία: Ώρες καταστημάτων, κατάστημα κ. Πόπη Αλέξη, τηλ: 2843024081.
Οροπέδιο: Τσαγκαράκη Ειρήνη, Τζερμιάδο, τηλ: 6977650925.
Παρακαλούμε: ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑ και ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ, ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΄΄ΗΔΙΚΑ΄΄.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ π.χ. ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ κ.ά.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Σε υπουργεία και επαφές οι 3τεκνοι του νομού

08/07/2015 από fonien.gr

 Μέσα στις καταιγιστικές εξελίξεις, οι προσπάθειες για στήριξη κάποιων κοινωνικών ομάδων είναι συνεχής και πολύπλευρη.
Οι τρίτεκνες οικογένειες είναι από τις ομάδες εκείνες που αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα.
Καθώς πρόκειται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας και Βασικής Υλικής Συνδρομής, ο Σύλλογος Τριτέκνων του νομού Λασιθίου προετοιμάζεται, ενημερώνεται και ταυτόχρονα διεκδικεί, μαζί με την Ομοσπονδία, καλύτερη και περισσότερη βοήθεια από το Πρόγραμμα αυτό.
Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση με την αρμόδια Γενική Γραμματέα Πρόνοιας κα Μαρίνα Κουτσούρη, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Χαβάκης, ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ. 
Στη Γενική Γραμματέα τέθηκαν αρκετά θέματα όσον αφορά τη διαδικασία αλλά και τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια (που στην ουσία αποκλείουν πολλούς τρίτεκνους), η ποιότητα των προϊόντων που θα διανεμηθούν κ.ά.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Yπουργός Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής


 Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται ειδική πρόβλεψη για τους επιτυχόντες στις Σχολές Αρχιτεκτονικής το ακαδημαϊκό έτος 2014-15. Οι επιτυχόντες δικαιούνται να μετεγγραφούν με βάση το νέο σύστημα μοριοδότησης. Οι μετεγγραφές θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και ο αριθμό τους θα είναι τουλάχιστον ίσως με το 15% του αριθμού των εισακτέων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Για όσους φοιτητές δεν μετεγγραφούν βάσει αυτής της ρύθμισης, θα ληφθεί μέριμνα, ώστε α) να εξασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η στέγαση και η σίτισή τους στις σχολές στις οποίες πέτυχαν την εισαγωγής τους, β) να τους δοθεί η δυνατότητα επιλογής άλλης Σχολής στον τόπο που επιθυμούν στην οποία θα μπορούν να εισαχθούν με βάση τα μόρια εισαγωγής.
Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων σε έγγραφό του ο Υπουργός Παιδείας ως απάντηση σε επιστολή φοιτήτριας.
πηγή: news.gr