Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ηλεκτρονικές αιτήσεις για χορήγηση μεταγραφής



Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Παιδείας
 Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής στο διάστημα από 3 έως 13 Νοεμβρίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής έχουν οι φοιτητές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σημειώνεται ότι το δικαίωμα μετεγγραφής παρέχεται και στους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι έκαναν χρήση του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών.
Περισσότερες λεπτομέρειες και εξειδίκευση των κριτηρίων μοριοδότησης μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ Ανακοίνωση για τα οικογενειακά επιδόματα από το Υπουργείο Εργασίας




Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Η συνολική δαπάνη της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.
Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ.
 Όμως το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μια 15νθήμερα καθυστέρηση.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

 Τις τελευταίες μέρες οι τρίτεκνοι της χώρας γινόμαστε μάρτυρες της επαναλαμβανόμενης κοροϊδίας εκ μέρους της κυβέρνησης όσον αφορά στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Οι αλλεπάλληλες αναβολές, οι αστήριχτες δικαιολογίες έχουν φέρει σε απόγνωση τους δικαιούχους και έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική τους κατάσταση.

Οι τρίτεκνες οικογένειες, που με πρόσχημα την κρίση, σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση από τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, με τις μαζικές περικοπές μισθών, συντάξεων, την υπερφορολόγηση και την ανεργία, δέχονται ακόμα ένα πλήγμα, αφού σε κάθε περίπτωση χιλιάδες δικαιούχοι στερήθηκαν για αρκετές ημέρες το πενιχρό προνομιακό επίδομα που τους είναι αναγκαίο για να
αντιμετωπίσουν τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης.
Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά και την επανειλημμένη ασυνέπεια λόγων και πράξεων και απαιτεί:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΙ στις πλάτες των εξαθλιωμένων τρίτεκνων οικογενειών της χώρας.

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ν’ αποπροσανατολίζουν ώστε να περάσουν ει δυνατόν αναίμακτα στην κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων και βοηθημάτων που έχουν δρομολογήσει.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ!


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΕΒΑ)

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ). Τα ονόματα δεν θα δημοσιοποιηθούν κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Περιφέρεια.
Οι απορριφθέντες θα ενημερωθούν με μηνύματα ή τηλεφωνικά και θα μπορούν να κάνουν ένσταση από 21- Οκτωβρίου έως και 27 Οκτωβρίου.
Ο σύλλογος θα ενημερώσει άμεσα τους απορριφθέντες. 
Το σχετικό έγγραφο αναφέρει:

Πατήστε πάνω για μεγέθυνση




Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές των φοιτητών


H Ομοσπονδία ήδη έχει έλθει σε επικοινωνία δύο φορές τις τελευταίες
 ημέρες με το Υπουργείο και το αρμόδιο τμήμα από το οποίο επιμένουν
 ότι θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για τις μετεγγραφές, πέρα από
 το ΦΕΚ που υπάρχει. Περιμένουμε να δούμε αν κάτι αλλάξει.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Έως την Παρασκευή τα επιδόματα

Έως την Παρασκευή θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Α Νεφελούδη.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε ότι η καθυστέρηση αυτή στα οικογενειακά επιδόματα σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι με την έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ ευρώ.
Είναι η δεύτερη φορά που καθυστερεί η καταβολή των επιδομάτων προς τους 635.000 δικαιούχους, η οποία συνήθως ολοκληρώνεται έως τις 16 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, οι δικαιούχοι πρέπει να περιμένουν έως τις 23 Οκτωβρίου.

Πηγή: Protothema.gr

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΤΡΑΣ και ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άγιος Νικόλαος 15-10-2015
To διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου, με συγκίνηση εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κοίμηση του αγαπητού μας, Μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριου. Η αγάπη των μελών μας, που τον περιέβαλε ως απότοκη συνέπεια του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου, μετατρέπεται σε βαθιά οδύνη.
Ο εκλιπών τίμησε επανειλημμένα με τη παρουσία του το σύλλογο σε πολλές εκδηλώσεις και άφησε  το στίγμα του με τις παραινέσεις και τη συμπαράστασή του προς τα μέλη και το σύλλογό μας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.
Από το Δ.Σ του συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΟΓΑ: Ποιοι θα πάρουν και προηγούμενες δόσεις για τα οικογενειακά επιδόματα




Έως τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων. Όπως είπε ο διοικητής του ΟΓΑ στον ANT1 για να πάρουν οι δικαιούχοι την 2η και την 3η δόση θα πρέπει να έχουν κάνει φορολογική δήλωση και έντυπο Α21 έως 4 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών οι δικαιούχοι λαμβάνουν από 40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί ενώ οικογένειες με πέντε παιδιά εισπράττουν έως και 1.225 ευρώ 
Η καθυστέρηση στην πληρωμή οφείλεται στις συνεχείς παρατάσεις των  φορολογικών δηλώσεων καθώς ο ΟΓΑ θα έπρεπε πρώτα να υπολογίσει το επίδομα με βάση το δηλωθέν εισόδημα όσων έχουν κάνει την αίτηση Α21 
Την τρίτη δόση θα λάβουν 235 χιλιάδες οικογένειες. 

Τη δεύτερη και την τρίτη δόση θα λάβουν 400 χιλιάδες οικογένειες.