Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΩΝ



Το τρίτο παιδί κάθε οικογένειας στα Ψαρά θα επιδοτεί με 1.000 ευρώ η εκκλησία μετά από προσωπική απόφαση του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκου.
Πρόκειται για απόφαση που έλαβε ο Μητροπολίτης και την οποία ανακοίνωσε χθες το πρωί κατά την παρουσία του στο μικρό ακριτικό νησί ως απάντηση στην αμφισβήτηση που η περιοχή δέχεται εσκεμμένα εδώ και μήνες από την Τουρκία. Όπως αναφέρουν πηγές της Μητρόπολης, προς την απόφαση αυτή στράφηκε ο δραστήριος για τα εθνικά μας θέματα Μητροπολίτης λόγω της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και θέλοντας να συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του τοπικού πληθυσμού. Για την ακρίβεια η Μητρόπολη θα χορηγεί για τη γέννηση κάθε τρίτου παιδιού στο νησί ποσό 1.000 ευρώ. Πληροφορίες από τη Μητρόπολη αναφέρουν πως στόχος του Μητροπολίτη Μάρκου είναι η κινητοποίηση και ιδιωτών με στόχο το επίδομα αυτό να λάβει μονιμότερο χαρακτήρα.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ZANTE FERRIES

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ MAIL:

ΦΕΤΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ 
Η εταιρεία μας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1991 και φέτος γιορτάζουμε 25 χρόνια παρουσίας και δραστηριότητας στην ακτοπλοΐα. Από τότε ανελλιπώς δραστηριοποιούμεθα με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του επιβατικού μας κοινού. Διανύσαμε μαζί με τους μετόχους μας, τα πληρώματά μας, τους συνεργάτες μας και το επιβατικό μας κοινό 25 ολόκληρα χρόνια. Γιορτάζουμε λοιπόν και σας προσφέρουμε νέες μειωμένες τιμές στους ναύλους των εισιτηρίων μας καθώς και εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 50% (θα τις διαπιστώσετε στο νέο ναυλολόγιο της εταιρείας μας).
Εκπτώσεις επιβατών καθημερινά για όλες τις θέσεις εκτός καμπινών 7 ημέρες την εβδομάδα
S STU 35% (Φοιτητικό),
NA NAT 50% (Συνταξιούχοι ΝΑΤ),
PO POL 50% (Πολύτεκνοι),
TRI TRI 50% (Τρίτεκνοι),
ΑΜ AMΕΑ 50% (Ειδική έκπτωση, ισχύει και στις καμπίνες),
CH CHI 50% (παιδικό από 6-10 ετών, ισχύει και στις καμπίνες) και
INF 100% (βρεφικό για μωρά μέχρι 5 ετών)
Επιπλέον για την περίοδο από 22/04/2016 έως 25/09/2016 θα ισχύει 25% έκπτωση στο εισιτήριο της επιστροφής με ταυτόχρονη έκδοση allerretour εισιτηρίων για τους ακέραιους ναύλους η οποία δίνεται αυτόματα από το σύστημα.
Ακόμα για την περίοδο από 01/07/2016 έως 31/07/2016 κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και για την περίοδο από 01/08/2016 έως 31/08/2016 κάθε Παρασκευή προσφέρουμε έκπτωση 30% για τα εισιτήρια από Σαντορίνη – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο και Σίφνο προς Πειραιά.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΝΕΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ



Η ακτοπλοϊκή εταιρία THASSOS LINK-F/B ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ, παρέχει εκπτώσεις στα ατομικά εισιτήρια όλων των μελών των συλλόγων, των Τριτεκνων οικογενειών της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.
   Στην γραμμή ΚΑΒΑΛΑ-ΠΡΙΝΟΣ 40% έκπτωση (κόστος εισιτηρίου 3 ευρώ , αντί 5 ευρώ)
   Στην γραμμή ΚΕΡΑΜΩΤΗ-ΛΙΜΕΝΑΣ 43% έκπτωση (κόστος εισιτηρίου 2 ευρώ , αντί 3,5 ευρώ)
   Επίσης αναφέρουμε και την έκπτωση 50 % στο κόστος εισιτηρίου αυτοκίνητου<4 span="">m , αποκλειστικά στο πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Λιμένα –Κεραμωτής.
   Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκπτωση επιβάτη, η επίδειξη της κάρτας μέλους του συλλόγου Tριτέκνων.
   (Τα παιδιά ως 10 ετών δικαιούνται ούτως ή άλλως τις εκπτωτικές τιμές).

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟ ΒΟΛΟ



(όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ - θα ακολουθήσουν και άλλα δημοσιεύματα με ενημέρωση για την Ημερίδα).

   Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή ημερίδα των τριτέκνων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα οποία το δημογραφικό πρόβλημα που υπάρχει, οφείλεται εν πρώτοις στη δραματική μείωση των γεννήσεων έναντι των θανάτων και κατά δεύτερο στη δραματική αύξηση των Ελλήνων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, έναντι των εισερχόμενων στην Ελλάδα.
  Κοινό αίτημα των τριτέκνων προς την πολιτεία είναι «να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων, να τους δώσει κίνητρα για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να εκλείψει το δημογραφικό πρόβλημα» όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, για να προσθέσει ότι το μήνυμα είναι «να αυξηθούν οι γεννήσεις, προκειμένου να μην εξαλειφτεί το έθνος και η χώρα μας».
  Ζητούμενο είναι ταυτόχρονα για το σύνολο των τριτέκνων ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερο το δημογραφικό. Οπως σημείωσε επιπροσθέτως ο Μανώλης Αχλαδιανάκης, πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριτέκνων «οι εκροές των παιδιών μας προς την Ευρώπη είναι πολλαπλάσιες των εισροών. Κατά συνέπεια, απαιτείται, πρόσθεσε ο ίδιος, εγρήγορση των πολιτικών μας σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνουμε εμείς με τις οικογένειές μας και ελπίζουμε ότι αυτό το έθνος δεν θα χαθεί».
  Τις επιμέρους πτυχές του δημογραφικού προβλήματος σκιαγράφησαν οι εισηγητές της χθεσινής ημερίδας, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.
  Ομιλητές ήταν οι: Θεόδωρος Κοντός, αντιπρόεδρος ΟΠΟΤΤΕ με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα με τη ματιά ενός τρίτεκνου», Κωνσταντίνος Βούλγαρης, προϊστάμενος Τμήματος Φυσικής και Μεταναστευτικής Κίνησης Πληθυσμού της Ελληνικής στατιστικής αρχής, με θέμα «Ελλάδα, δημογραφικές εξελίξεις και προοπτικές», Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Η Ελλάδα χάνεται; Οι μεταπολεμικές δημογραφικές εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές», Διονύσης Μπαλούρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, με θέμα «Γονιμότητα και παιδική φτώχεια σε περιόδους κρίσης: Η περίπτωση της Ελλάδας» και Δημήτρης Ψαράκης, Οικονομολόγος, Σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Το δημογραφικό ως οικονομικό πρόβλημα και τα εργαλεία επίλυσής του».
Πρόβλημα που αναζητά λύση
  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βούλγαρης, οι καταγεγραμμένες γεννήσεις στην Ελλάδα υπολογίστηκαν σε 92.000 το 2014 και οι θάνατοι, αντίστοιχα, υπερέβησαν τις 110.000, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για το 2015. Οπως επεσήμανε ο ίδιος «οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο πληθυσμός των ομάδων των ηλικιών άνω των 65 ετών, συνεχώς αυξάνεται σε βάρος των νεανικών ομάδων, δηλαδή τις ομάδες 0 έως 14, γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν ανανεώνεται ο πληθυσμός».
  Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κοτζαμάνης, σημείωσε από την πλευρά του ότι «μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας εξαιτίας δύο παραμέτρων. Οι γεννήσεις είναι λιγότερες από τους θανάτους οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς και πλέον τα μεταναστευτικά ισοζύγια μεταξύ εισροών και εκροών από τη χώρα είναι αρνητικά, γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα μας χάνει πληθυσμό και ταυτόχρονα επιταχύνεται η γήρανση». Αν συνεχιστεί το ίδιο πρόβλημα, επεσήμανε ο ίδιος ομιλητής, μετά από μια δεκαετία περίπου, ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.
  Στη σύνδεση της χαμηλής γονιμότητας με την παιδική φτώχεια αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Μπαλούρδος, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όταν ο δείκτης ανάπτυξης μειώνεται, ακολουθούν ανάλογη πορεία και οι δείκτες της γονιμότητας, διότι πολλά ζευγάρια βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανεργία και την οικονομική αβεβαιότητα. Ο ίδιος ομιλητής ανέφερε επίσης ότι πολλοί νέοι επιστρέφουν στο οικογενειακό περιβάλλον λόγω κρίσης, διότι δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδά τους, γεγονός που σημαίνει ότι προστίθενται επιπλέον έξοδα στην οικογένεια.     
  Παρόλα ταύτα, εξέφρασε την αισιόδοξη άποψη ότι θα επέλθει ανάκαμψη στην Ελλάδα και θα σημειωθεί μακροπρόθεσμα άνοδος στους δείκτες των γεννήσεων.
Στη χθεσινή ημερίδα παρευρέθηκαν η υφυπουργός υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κίτσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλτσογιάννης, ο π. Απόστολος Θάνος ως εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, δημοτικοί σύμβουλοι, oι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης και του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος, εκπρόσωποι και μέλη φορέων και αρκετοί τρίτεκνοι από την περιοχή μας και όλη την Ελλάδα.
Μοριοδότηση στις προσλήψεις του δημοσίου
Δηλώσεις του νομικού συμβούλου του Π. Κουρουμπλή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
  Στα νέα δεδομένα και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς πάνω στα ζητήματα των τριτέκνων αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Βαγγέλης Αυγουλάς, νομικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, πρόεδρος της νεολαίας του πανελλήνιου συνδέσμου τυφλών και παιδί τρίτεκνης οικογένειας, o οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές της χθεσινής ημερίδας.
   Οπως επεσήμανε ο ίδιος, την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματική τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνέχεια του παράλληλου προγράμματος και του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στόχος είναι να επιτευχθεί η μοριοδότηση των τριτέκνων αναλογικά και εξομοιωτικά με τους πολύτεκνους στις προσλήψεις που θα γίνονται σε όλο το δημόσιο. «Είναι ένα πρώτο βήμα το οποίο ήταν διεκδίκηση πολλών χρόνων και το θεωρώ κοινωνικά δίκαιο» επεσήμανε ο ίδιος.
Επίσης στο νέο πρόγραμμα εναρμόνισης οικονομικής και επαγγελματικής ζωής που θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ που επιδοτούνται μέσω των voucher «θα υπάρχει για πρώτη φορά καθαρή εξομοίωση των τρίτεκνων μητέρων με τις πολύτεκνες» επεσήμανε ο κ. Αυγουλάς. Ο ίδιος εξήγησε ότι «μοριοδοτείται η ιδιότητα του τριτέκνου. Αποσυνδέονται τα οικονομικά από την ιδιότητα του τρίτεκνου γονέα και τους εξομοιώνουμε με ξεχωριστή μοριοδότηση, μόνο ως προς την ιδιότητα, με τους πολύτεκνους» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
 Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ





Μετά τη απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για κατάργηση της δωρεάν εισόδου στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των κατόχων Κάρτας Πολιτισμού, υπήρξε άμεση και αποφασιστική αντίδραση της ΟΠΟΤΤΕ η οποία απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό και έκανε επαφές με βουλευτές, προκειμένου να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των τρίτεκνων. 

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα αυτό. 
Συγκεκριμένα το dikaiologitika.gr γράφει:
 " Οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού δεν συμπεριλαμβάνονται σε όσους απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου καθώς η έκδοση της σχετικής Κάρτας καταργείται. Με το ως άνω έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Κάρτες Πολιτισμού που έχουν ήδη εκδοθεί θα ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Σε ότι αφορά στους δημοσιογράφους και τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, σημειώνουμε ότι έχει ήδη προωθηθεί προς υπογραφή η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου οι δημοσιογράφοι, με την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας, ενώ για τους γονείς πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών η σχετική απαλλαγή ισχύει ισοβίως.''
Η ΟΠΟΤΤΕ για άλλη μια φορά με την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη παρέμβασή της κατάφερε να φέρει ή τουλάχιστον να πείσει για το δίκαιο του θέματος, τους υπεύθυνους -βλέπε Υπουργό- πως δεν πρέπει να αγνοούνται οι χιλιάδες τρίτεκνοι της χώρας.  
Παρακάτω η επιστολή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: 

'' ΘΕΜΑ  :  ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ:  . ΦΕΚ 2916 τεύχος Β/31-12-2015
 Κύριε Υπουργέ,
 μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση της κάρτας πολιτισμού και τις καινούργιες   διατάξεις που θα ισχύουν από εδώ και στο εξής για διάφορες κατηγορίες  όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι. ΑμεΑ κλπ  για την ελεύθερη είσοδο τους στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία  κλπ.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διάκριση που γίνεται μεταξύ των τρίτεκνων
οικογενειών και των πολύτεκνων σε σχέση με τα όρια ηλικίας και με το  πάσο για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους.
Με  το παράλληλο πρόγραμμα  έγινε εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων στις προσλήψεις, θεωρούμε  ότι για  την είσοδο μας στα μουσεία   δεν πρέπει να γίνεται  διάκριση.
 Κύριε Υπουργέ 
ζητάμε να ισχύουν τα ίδια ηλικιακά όρια και το πάσο (το οποίο υπάρχει και στις τρίτεκνες οικογένειες θεωρημένο για κάθε χρόνο) όπως ακριβώς ισχύουν  για τις πολύτεκνες οικογένειες.
Πιστεύουμε ότι θα αλλάξετε αυτή την άδικη διάκριση. 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.''

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ



Στην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες για την ΗΜΕΡΙΔΑ στο Βόλο και συνολικά για το τριήμερο εκδηλώσεων του συλλόγου Μαγνησίας  ''ΑΡΓΩ'' και της Ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ.
Πολλοί τρίτεκνοι θα εκπροσωπήσουν τους συλλόγους από όλη την Ελλάδα.