Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΕΤΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟ «Let’s do it Greece 2017»



ΣΥΜΕΤΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟ «Let’s do it Greece 2017»
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου συμμετέχει στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece 2017», η οποία πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου σε κάθε γωνιά της χώρας.
Στόχος είναι όλη η Ελλάδα να κινηθεί σε ρυθμούς εθελοντισμού και να αναδειχθεί η χαρά της προσφοράς των ανθρώπων που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια
Το Πρόγραμμα συντονίζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου και μας απηύθυνε πρόταση συμμετοχής.

Αγαπητοί Τρίτεκνοι
Προσκαλούμε όλους εσάς  που διακατέχεστε από υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τον τόπο μας, να στηρίξετε τη μεγάλη αυτή εκστρατεία και να διαδώσουμε από κοινού το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον.
Ελάτε την Κυριακή στις 10.30 στα γραφεία του συλλόγου, οδός Φωτίου Κόντογλου 6 (κοντά στο ΚΤΕΛ).
Θα περιποιηθούμε τέσσερις Παιδικές Χαρές στον Άγιο Νικόλαο.
Ας συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια!!
   *Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν από το σύλλογο μας σε όλους  τους δήμους του νομού.

 Από το Σύλλογο



Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ για τους φοιτητές του ΕΑΠ. (Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου)


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΑΠ, οι φοιτητές του θα έχουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, επιδεικνύοντας μόνο τη φοιτητική τους ταυτότητα.
Η έκπτωση θα αφορά τα δρομολόγια από την πόλη τους προς τις πόλεις: Αγρίνιο, Αθήνα , Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Τρίπολη, Χανιά.
Σημειώνεται πως οι εν λόγω φοιτητές διαθέτουν εκπτώσεις και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , έκπτωση 20% στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα και εκπτώσεις από 20% έως 50% για τις ακτοπλοϊκές γραμμές που καλύπτουν όλους τους προορισμούς, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιουνίου.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου: 
"Η Διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, πιστή στη δέσμευση που είχε αναλάβει με την ανακοίνωση του Προέδρου της Δ.Ε της 7ης Οκτωβρίου 2016, προχώρησε την 14η Νοεμβρίου 2016 σε υπογραφή σύμβασης διετούς διάρκειας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ). Η σύμβαση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δ.Ε Καθηγητή Βασίλη Καρδάση, την Αντιπρόεδρο Ανδρομάχη Χατζηγιάννη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Φάτσιο.
Η σύμβαση προβλέπει τη μετακίνηση των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% από τον τόπο μόνιμης κατοικίας του προς τις πόλεις Αγρίνιο, Αθήνα , Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Τρίπολη, Χανιά και αντίστροφα με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας που θα εκδώσει το ΕΑΠ.
Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή προέβη σε ανάλογες ενέργειες εξασφαλίζοντας, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ , έκπτωση 20% στο δρομολόγιο Αθήνα-Θες/νίκη και αντίστροφα και εκπτώσεις από 20% έως 50% για τις ακτοπλοϊκές γραμμές που καλύπτουν όλους τους προορισμούς, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιουνίου.

Τέλος οι φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου απολαμβάνουν της ελεύθερης εισόδου σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους όπως κάθε άλλος συμφοιτητής τους οποιουδήποτε Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος."

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «Let’s do it»

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/3) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΡΕΞ η συνάντηση για το συντονισμό της δράσης «Let’s do it» στην οποία θα λάβει μέρος και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται πανελληνίως για έκτη συνεχή χρονιά και έχει υιοθετηθεί από χιλιάδες εθελοντές και εκατοντάδες φορείς. Στόχος είναι την Κυριακή 2 Απριλίου όλη η Ελλάδα να κινηθεί σε ρυθμούς εθελοντισμού!!!!! Μέσα σε μία μέρα πλήθος εθελοντών θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης με βασική επιδίωξη την εμπέδωση των στόχων του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της υπεύθυνης στάσης και συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Η δράση του «Let’s Do it Greece» είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από νέα παιδιά προερχόμενα από περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων με βασικό στόχο, να προβληθεί το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στις δράσεις που θα οργανώσει ο Δήμος, αλλά και  να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2841089931.
Πηγή: fonien.gr

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λασιθίου με εκπροσώπους το Γιώργο Χαβάκη και τη Μαρία Τζανοπούλου οι οποίοι δήλωσαν πως ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει κάποια δράση την ημέρα αυτή.


Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017- ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


  • ·         Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η παροχή ιατρικών εργαλείων και υλικού στο νοσοκομεία του νομού όπως έχει εξαγγελθεί από το σύλλογο.
  • ·         Οι ανανεώσεις καρτών στον Άγιο Νικόλαο γίνονται στα νέα γραφεία, Φωτίου Κόντογλου 6, κοντά στο ΚΤΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δ.Σ, λόγω οικονομικής κρίσης, δεν πληρώνονται τα προηγούμενα έτη. Το νέο ωράριο λειτουργίας είναι: Τρίτη 7.30-8.30, Τετάρτη 10.00-13.00 και 17.00-19.00, Παρασκευή 17.30-18.30.
  • ·         Ο Δήμος Ιεράπετρας προχωρεί σε μειώσεις τελών για τους τρίτεκνους, και για το λόγο αυτό ζητά από τις τρίτεκνες οικογένειες να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο για να τους παραχωρηθεί η έκπτωση. Το έντυπο μπορούν να το παραλάβουν από τις Οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Για τις τρίτεκνες οικογένειες προβλέπεται, πέραν των άλλων δικαιολογητικών, η ΄΄ Βεβαίωση Συλλόγου Τριτέκνων ΄΄ , απόδειξη ότι είναι μέλος του συλλόγου. Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι με ευθύνη του ωφελούμενου.
  • ·         Οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι του συλλόγου Γιώργος Χαβάκης και Μαρία Τζανοπούλου συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΟΠΟΤΤΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 3 και 4 Μαρτίου.
  • ·         Το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες για την παραχώρηση έκπτωσης από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου –Λασιθίου.
  • ·         Το Δ.Σ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στους δήμους για να ενημερώσει και να ενημερωθεί σχετικά με τις εκπτώσεις που δίνονται.

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΟΓΑ Α21: Πληρωμή Ά δόσης 2017: Αιτήσεις και πληρωμές- Ολες οι ημερομηνίες




Στους δικαιούχους αναμένεται να πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑμέχρι 5 Απριλίου. 
Αναλυτικότερα, από 27 Μαρτίου έως 5 Απριλίου θα πληρωθεί η Ά δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (oga.gr), σύμφωνα με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες που μίλησαν στο tilegrafima.gr.

Μετά τις 20 Απριλίου Θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις για το Α21 για παλαιούς και νέους δικαιούχους.

Δικαιούχοι και Προϋποθέσεις
Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.
Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.
Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:
α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων καθώς και οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και ο «ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ».


Πηγή: tilegrafima.gr.