Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ


Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται η Ημέρα του Πατέρα παγκοσμίως.
Το 2011 είναι στις 19 Ιουνίου.

Όπως και για την μητέρα, έτσι έχει καθιερωθεί η Ημέρα του Πατέρα για να εκφράσουμε την αγάπη μας στον πατέρα μας. Είναι η ευκαιρία να του κάνουμε ένα δώρο, να του ετοιμάσουμε ένα ωραίο δείπνο, να του στείλουμε λουλούδια ή μια κάρτα.
Στη Γιορτή του Πατέρα τιμούμε τον πατέρα γεννήτορα, τροφό, παιδαγωγό που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει που γίνεται παράδειγμα για το παιδί του.
Η Γιορτή του Πατέρα ήταν ιδέα της Sonora Smart Dodd από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, που, το 1910, εμπνευσμένη από τη γιορτή της μητέρας, θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Μάλιστα, το 1966 ο Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο καθιερώθηκε η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα σε όλο τον κόσμο. Εξαίρεση αποτελεί η Αυστραλία όπου η μέρα του Πατέρα γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.

Στην Ευρώπη, θεωρήθηκε καλό να την γιορτάζουμε τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας. Πάντως, όποτε και να γιορταστεί το μήνυμα είναι το ίδιο σημαντικό
Ο σύλλογος τριτέκνων αφιερώνει τους παρακάτω στίχους
και εύχεται σε όλους τους πατεράδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

(Στίχοι: Κώστας Βίρβος, Ερμηνεία: Στέλιος Καζαντζίδης)

΄΄ Τι πόνους κρύβει μες στην καρδιά του
το μαρτυράνε τ' άσπρα μαλλιά του
του σπιτιού κολόνα είναι ο πατέρας
σαν το βράχο στέκει σ' ό,τι κι αν συμβεί΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου