Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

    Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των τρίτεκνων στην Ιεράπετρα με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με τη συμμετοχή του βουλευτή κ. Κων/νου Δερμιτζάκη και του Δημοτικού συμβούλου κ. Βασαρμίδη. 
     Καταρχήν το καλωσόρισμα έκανε η κ. Αναστασία Λάμπρου, εκπρόσωπος του συλλόγου στην Ιεράπετρα που μαζί με το σύζυγο της προσφέρουν πολλλά στους τρίτεκνους του νομού.Η κ. Λάμπρου και τα μέλη του Δ.Σ ευχαρίστησαν τους δήμους για τις μειώσεις και ιδιαίτερα το δήμο Ιεράπετρας για την παραχώρηση γραφείου και της αίθουσας που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
       Μετά προβλήθηκε 10 λεπτο βίντεο με τις δράσεις του συλλόγου.
     Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Γιώργος Χαβάκης, ο οποίος ανέφερε στοιχεία για το σύλλογο και τη διαδρομή του, τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις, σε συναντήσεις στα υπουργεία, στην Περιφέρεια στους δημάρχους του νομού, στην Αντιπεριφέρεια και σε επιχειρήσεις όπως στις Μινωικές, στην ΑΝΕΚ, στο ΚΤΕΛ, σε S/Markets και άλλες (επιχειρήσεις) με σκοπό να πάρουν μειώσεις και βοήθεια για τους τρίτεκνους του νομού.
     Από αυτές κατάφεραν πολλά , αφού και οι τρεις μεγάλοι δήμοι θέσπισαν μειώσεις για πρώτη φορά μετά τη δημιουργία του συλλόγου, οι ακτοπλοϊκές έδωσαν εκπτώσεις ,το ίδιο τρεις μεγάλες αλυσίδες S/M και 150  επιχειρήσεις προσφέρουν φτηνότερα τα προϊόντα τους στα μέλη του συλλόγου.
    Ο πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στο νόμο της εξομοίωσης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη βουλή και ευχήθηκε να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα, πράγμα δύσκολο,όπως είπε.
    Ακολούθησε η ενημέρωση για τη διανομή των τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν κατά τόπους.
     Τελευταίο θέμα ήταν η ενημερωση των τρίτεκνω για την προσπάθεια μελών του συλλόγου να ιδρύσουν σύλλογο ξεχωριστό χωρίς όμως να υπάρχει λόγος τεκμηριωμένος και προφανής.Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι επαφές για δημιουργία συλλόγου όλοι είχαν συμφωνήσει, για ένα σύλλογο, το σύλλογο του νομού, ενός πανλασιθιώτικου συλλόγου, όχι άλλες διασπάσεις.
      Μετά τις ευχαριστίες προς τα ΜΜΕ του νομού που στηρίζουν το σύλλογο καθολικά, το λόγο  πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κων/νος Δερμιτζάκης, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει σθεναρά τους τρίτεκνους και μάλιστα ο ίδιος θα εγγραφεί άμεσα. Επίσης, δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε από τις δράσεις και τις προσπάθειες του συλλόγου του νομού και πως είναι στη διάθεση του συλλόγου για βοήθεια.Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη βουλή για εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.
    Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Μανόλης Βασαρμίδης, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δράση του συλλόγου. Επίσης, έκανε αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι οικογένειες.
    Ακολούθησε η εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη, Σητειακό στην καταγωγή και πρόεδρο του συλλόγου τριτέκνων του νομού Ηρακλείου, ο οποίος μέσα από τις επισημάνσεις του έδωσε το στίγμα των διεκδηκήσεων της ΟΠΟΤΤΕ. Παράλληλα έδωσε πληροφορίες για τα επιδόματα, το φορολογικό, απάντησε σε ερωτήματα, ενώ ήταν ιδιάιτερα καυστικός στο θέμα πιθανής δημιουργίας συλλόγου. Όποιος θέλει να προσφέρει, μπορεί. Ο σύλλογος του Λασιθίου είναι από τους πρωτοπόρους και πιο δυναμικούς συλλόγους και συμμετέχει ενεργά σε κάθε προσπάθεια υπέρ των τρίτεκνων, κατέληξε.
     Τέλος, μέλη του συλλόγου δήλωσαν  συμμετοχή για την εκ νέου δημιουργία τοπικής  Επιτροπής η οποία θα δουλέψει εθελοντικά και μαζί με το Δ.Σ να βοηθήσουν τους τρίτεκνους της περιοχής.

 










     
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου