Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ του ΚΙΝΑΛ κ. Μανόλη Κλώντζα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

( Από το facebook του κ. Κλώντζα Μανόλη)


 Στα πλαίσια των ενημερωτικών μου επαφών με θεσμικούς φορείς του τόπου μας, είχα μια εξαιρετικά γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον δραστήριο Σύλλογο των τριτέκνων του Νομού μας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Χαβάκης, η γραμματέας Ευαγγελία Μπρόκου και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Τζανοπούλου και Ελένη Τσαμαπανάκη με ενημέρωσαν ενδελεχώς για τα προβλήματα, τη δραστηριότητα, τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους του σωματείου τους.


Τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση αφορούν στο δημογραφικό, που συνιστά ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τη χώρα μας. Παρουσίασαν πορίσματα σχετικής πανεπιστημιακής έρευνας σύμφωνα με την οποία το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα κυμαίνεται από 8,3 έως και 10 εκατομμύρια. 

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι η οικογένεια χρειάζεται στήριξη ώστε να γεννηθούν παιδιά και να περάσουμε το μέσο όρο των γεννήσεων που κινείται γύρω στο 1,5 ανά οικογένεια και απαιτείται να είναι τουλάχιστον 2,1 για να υπάρχει αύξηση πληθυσμού.
Από αυτό συνάγεται ο σημαντικός ρόλος της τρίτεκνης οικογένειας, η οποία δεν έχει αντιπαράθεση με καμία κατηγορία είτε έχουν παιδιά είτε όχι. Ζητούν να γίνει η περίφημη εξομοίωση και να λέγονται πολύτεκνοι, που σημαίνει ότι θα τύχουν της στήριξης, αυτής που υπάρχει και δεν είναι αρκετή, των πολύτεκνων.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του συλλόγου με έμφαση στον παλλασιθιώτικο χαρακτήρα του που τονίζεται με κάθε τρόπο, είτε αφορά εκδηλώσεις είτε δωρεές, οι οποίες καλύπτουν όλο το νομό. Ο σύλλογος προσπαθεί να βοηθά τις τρίτεκνες οικογένειες με διανομή τροφίμων, με μειώσεις στα Δημοτικά τέλη και στις Εταιρείες Ύδρευσης των δήμων, με δωρεές σε οργανισμούς του νομού, με ενημέρωση, με εκδρομές, με συμμετοχή σε διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις στα υπουργεία, με πολλές εκπτώσεις από καταστήματα του νομού, με εκπτώσεις στο ΚΤΕΛ, στις Ακτοπλοϊκές κ.α.

Ενημέρωσα με τη σειρά μου και τόνισα ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει σχεδιάσει και έχει δεσμευτεί σύμφωνα με πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για τις νέες προοδευτικές αλλαγές για την στήριξη της οικογένειας με διευκολύνσεις για την ανατροφή των παιδιών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Σε αυτή προβλέπεται η καθιέρωση του «Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού» για κάθε παιδί, με τη συμμετοχή τόσο του Γονέα, όσο και της Πολιτείας, ενώ η οικογενειακή συμμετοχή θα εκπίπτει από τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.

Μοναδικός δικαιούχος θα είναι το παιδί, μετά την ενηλικίωσή του, ώστε να χρησιμοποιήσει το ποσό για σπουδές ή επαγγελματική δραστηριότητα. Μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων προβλέπεται ότι οι τρίτεκνοι αποκτούν όλα τα δικαιώματα των πολύτεκνων, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα αυτών που σήμερα έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα.
Ακόμη τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία, διασφαλίζονται πλήρως εντασσόμενα στις Κοινωφελείς υπηρεσίες των Δήμων και στις κοινωνικές υπηρεσίες τους, με το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τους. Επίσης καθιερώνεται το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονται με τον όρο της φοίτησης των παιδιών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.

Ευχαρίστησα τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. και δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ αταλάντευτος αρωγός και συμπαραστάτης στη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας του νομού μας και στις προσπάθειες επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου