Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-8 στο υπουργείο με το Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας Κωνσταντίνο Δικταπανίδη καθώς και το Σύμβουλο του Υφυπουργού, Δημήτριο  Ρέππα, για το θέμα  επιδομάτων, της συμμετοχής της ΟΠΟΤΤΕ σε επιτροπές και άλλα θέματα.
   Ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να υπενθυμίσουμε στο υπουργείο πως παρακολουθούμε τα θέματα και περιμένουμε την επεξεργασία και τη λύση τους.
   Υπενθυμίζουμε πως η προηγούμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μανόλης Αχλαδιανάκης και ο Αν. Γραμματέας Γιώργος Χαβάκης.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για την παρουσία των μελών της ΟΠΟΤΤΕ και αφού ολοκλήρωσε μια συνάντηση που είχε, ήλθε και είχε μια σύντομη παρέμβαση για τα θέματα που ήταν στην κουβέντα. Για το θέμα των επιτροπών, είπε πως θα συγκροτηθούν το Σεπτέμβρη, για τα επιδόματα δήλωσε πως  ΄΄ κάτι ετοιμάζουμε ΄΄ , χωρίς λεπτομέρειες, ενώ για τις διαρροές από τον τύπο δήλωσε πως πολλά πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ για το κρίσιμο θέμα της εξομοίωσης, άφησε να εννοηθεί πως είναι στο στάδιο της επεξεργασίας.
    Ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ σαφέστατα δήλωσε στον Υφυπουργό πως ΄΄ εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, για να μην ξεχνιόμαστε ΄΄ και εκείνος ανταπάντησε πως ΄΄ εμείς θέλουμε τη συνεργασία σας ΄΄.
   Η συζήτησε συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του Υφυπουργού με συγκεκριμένα αιτήματα και καταγραφή των προτάσεων από τα στελέχη του Υπουργείου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μετά από την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. σχετικά με τις αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών, κατά τις οποίες (Α΄ φάση) δεν εγκρίθηκαν αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν σε μακρινές περιοχές από την εστία τους, αποφασίστηκε να κλειστούν συναντήσεις.

Α. Κλείστηκε συνάντηση, με τους Υπεύθυνους Παιδείας από το ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια του κ. Ιωάννη Αμανατίδη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στη βουλή και συμμετείχαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παύλος Χαραμής, πρώην πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα αυτά, ο Πρόεδρος και ο Αν. Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ και η εκπαιδευτικός Αναστασία Τερζή.
Αφού έγινε μια γενικότερη ενημέρωση για τα θέματα των τρίτεκνων από τον Πρόεδρο, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν και ανέλυσαν το εν λόγω θέμα στον κ. Χαραμή. Του τόνισαν την αναγκαιότητα να στηριχτούν οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο θέμα,  για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο κ. Χαραμής διαβεβαίωσε πως θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα θέματα Παιδείας, οι οποίοι θα παρέμβουν μέσα στη βουλή, όμως αυτό θα συμβεί με την έναρξη τη νέας βουλευτικής περιόδου.
Επίσης, κλείστηκε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, με τη βοήθεια του κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.

Β. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-8 στο υπουργείο με το  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Δημήτριο Μιχαλολιάκο, καθώς και το Σύμβουλο του Υπουργού, κ. Χριστόφορο Ντίζο, για το θέμα  των αποσπάσεων των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αν. Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ οι Μανόλης Αχλαδιανάκης και Γιώργος Χαβάκης αντίστοιχα και δύο εκπαιδευτικοί οι Αναστασία Τερζή και Θεοχάρης Δάμπλιας, τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί.
Καταρχήν έγινε από τον Πρόεδρο μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα της εξομοίωσης και για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι σήμερα. Στη συνέχεια τέθηκε το βασικό θέμα, το οποίο είναι η μη απόσπαση τρίτεκνων εκπαιδευτικών προς τον τόπο ή κοντά στην κατοικία της οικογένειά των.
Ο Γραμματέας, ως εκπαιδευτικός, ανέλυσε περισσότερο το θέμα και είπε πως οι τρίτεκνοι είναι υποχρεωμένοι, ανάλογα και την ηλικία των παιδιών, να συντηρούν έως και 5 σπίτια, αν για παράδειγμα κάποιος έχει τρία παιδιά που σπουδάζουν και οι δύο γονείς είναι σε διαφορετικά μέρη διορισμένοι και δε μπορούν να πάρουν απόσπαση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και τα πολλά έξοδα μετακίνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να βρίσκεται η οικογένεια  κάνει την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου, έχει φέρει τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο εκπαιδευτικών, οι οποίο ουσιαστικά βιώνουν το πρόβλημα και μέσα από τη δική τους εμπειρία, έδωσαν στο Διευθυντή να καταλάβει το πόσο επώδυνη είναι η κατάσταση αυτή και πως πρέπει να δοθεί λύση στις προσεχείς αποσπάσεις (τέλη Αυγούστου). Επίσης, έδωσαν και κάποια στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των τρίτεκνων εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση.
Ο Διευθυντής, ζήτησε την άποψη του Συμβούλου του Υπουργού, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή της εγκυκλίου, αφού μάλιστα η πρώτη φάση των αποσπάσεων έχει πραγματοποιηθεί με αυτήν.
Στο τέλος, ο Διευθυντής του Υπουργού, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν, αναζήτησε λύσεις, οι οποίες και συζητήθηκαν.
Η συζήτηση αυτή, θεωρήθηκε εποικοδομητική από όλους, όμως τα αποτελέσματα της θα φανούν στο προσεχές διάστημα.

Η ΟΠΟΤΤΕ είναι αποφασισμένη να στηρίζει, όπου είναι εφικτό τους τρίτεκνους και για το λόγο αυτό ζητά τη συνεργασία τους, μέσα από τους συλλόγους, σε όλη την Ελλάδα

Πηγή : Εφημερίδα ΄΄ Ανατολή ΄΄ 15-8-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου