Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η συνάντηση της Ο.Π.ΟΤ.Τ.Ε στην Αθήνα

Έγινε στην Αθήνα η προγραμματισμένη συνάντηση με το Γεν Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιο για θέματα Πρόνοιας κ. Κατριβάνο Γεώργιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Βουτσάς Καρατζάς –Πρόεδρος, κ. Αχλαδιανάκης Μανόλης –Αντιπρόεδρος, κ. Πατσώνα Αικατερίνη –Β΄ Ταμίας και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Παπαγγέλου Αναστάσιος. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα και η ΟΠΟΤΤΕ με αρκετή προσπάθεια πέτυχε τα παρακάτω. Σημειώνεται ότι για τα οικονομικά θέματα που τέθηκαν, πήραν την απάντηση, πως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν επιτρέπει περαιτέρω συζήτηση για αυτά.

Tι έγινε δεκτό:

1. Τροποποίηση άρθρου 7 παρ. 2 Ν.3454/2006 και να προστεθεί εδάφιο μετά το α΄ εδάφιο « Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πολύτεκνης Οικογένειας συμμετέχει στην οργάνωση και τον εορτασμό και η Ομοσπονδία Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος»

2. Να τροποποιηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 8 Ν 3454/2006 που αφορά την τετραμελή επιτροπή, η οποία αποφαίνεται περί της απώλειας της ιδιότητας του δικαιούχου των παροχών προς τις οικογένειες τριών τέκνων και να οριστεί η επιτροπή πενταμελής και να προστεθεί ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε).

3. Στον πρότυπο κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών με αρ. 16065/17-4-2002 των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β/497/2002) στο άρθρο 7 παρ 3 στο τέλος μετά τη φράση πολύτεκνων οικογενειών, τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση «τρίτεκνων οικογενειών κλπ».

4. Συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Υγείας. Η συμμετοχή των κατασκηνωτών στις κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος καθορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για το έτος 2010 αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης .

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω δεν είναι ακόμα νόμος του κράτους, αλλά η πρόταση του Υπουργείου, που όπως δήλωσε ο κ. Κατριβάνος, κατατεθεί ως τροπολογία, με την πρώτη κατάθεση κάποιου νομοσχεδίου.

Το Δ.Σ. της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε θεωρεί πως η παρέμβαση αυτή ως ένα πρώτο βήμα είναι σημαντική με την έννοια ότι το Υπουργείο θεωρεί στο εξής ως ΄΄συνομιλητή ΄΄ του και αυτό θα έχει ως συνέπεια πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εκ μέρους των τριτέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου