Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΙΑΜΙΑΝΑΚΗΣ

Ο Βουλευτής Χανίων απέστειλε στο σύλλογο τριτέκνων Λασιθίου το παρακάτω Δελτίο Τύπου, έπειτα από συνεργασία που είχε με την Ομοσπονδία (ΟΠΟΤΤΕ) κυρίως για θέματα τρίτεκνων εκπαιδευτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χανιά, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Να εξομοιωθούν πλήρως

οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους

Την ανάγκη πλήρους εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους επισημαίνει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο Χανιώτης βουλευτής αναφέρεται σε τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες για την πλήρη εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, οι οποίες επικαλούνται την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού, καθώς και το χαμηλό κόστος μιας τέτοιας εξομοίωσης σε σχέση με τα οφέλη που προκύπτουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δαμιανάκης προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία μεταφέρει αίτημα της «Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος». Η Ομοσπονδία ζητεί να ισχύσουν και για τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς ορισμένα μέτρα, όπως το συνεχές ωράριο διδασκαλίας κ.ά., που δίνουν τη δυνατότητα καλύτερου οικογενειακού προγραμματισμού και τα οποία ήδη εφαρμόζονται για τους πολύτεκνους, χωρίς να επιβαρύνουν το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου