Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Το site της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)

Το site της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος προσφέρει συνεχή ενημέρωση για τις ενέργειες και τις επαφές της Ομοσπονδίας για θέματα των τριτέκνων.
www.opotte.blogspot.com

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Η αίτηση



Η αίτηση εγγραφής στο σύλλογο

Παραπάνω δημοσιεύουμε την αίτηση εγγραφής την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια να την εκτυπώσετε.
Επικοινωνείστε με τα γραφεία ή κάποιον που κάνει εγγραφές για να τακτοποιήσετε την εγγραφή σας.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Νέες ώρες για εγγραφές

Επειδή υπάρχει ανάγκη για περισσότερες διαθέσιμες ώρες για εγγραφές το γραφείο θα είναι ανοικτά: κάθε Τρίτη 6-7 μ.μ και κάθε Πέμπτη 6-7 μ.μ
Επίσης, υπάρχει δυνατότητα εγγραφών στην Κριτσά, στην κ. Καρακυρίτση Ελένη (
τηλ. 6973366037)
Γίνεται δε προσπάθεια να βρεθούν άτομα που να κάνουν εγγραφές στη Νεάπολη αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Το τηλέφωνο του συλλόγου


Το νέο τηλέφωνο του συλλόγου είναι : 2841021290

Κοινωνικός Τουρισμός και Τρίτεκνοι

Επειδή αρκετοί τηλεφωνούν και ρωτούν σχετικά με θέματα του Κοινωνικού Τουρισμού, ενημερώνουμε σχετικά πως και οι τρίτεκνοι είναι δικαιούχοι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ):
α
. Οι καταβάλλοντες εισφορές υπέρ του Οργανισμού πολύτεκνοι, οι
οποίοι προστατεύουν 4 παιδιά και άνω, καθώς και αυτοί οι οποίοι προστατεύουν 3 παιδιά, δικαιούνται ή Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού ή εισιτηρίων εκδρομικού προγράμματος θερινής περιόδου, ή εισιτηρίων Κρουαζιέρας έτους 2010 ανεξάρτητα αν έλαβαν κάποια από αυτές τις παροχές το έτος 2009.
Για περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες στο site: www.oee.gr ενώ για το νομό πληροφορίες:
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μίνωος 51, Αμμούδι - Τ.Κ. 721 00 28410-24584

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πρώτη μέρα εγγραφών στα νέα γραφεία




Την Τρίτη 18/05/2010 άνοιξαν για πρώτη φορά τα γραφεία του συλλόγου και πέρασαν αρκετοί τρίτεκνοι είτε για να εγγραφούν, είτε να συμπληρώσουν έγγραφα στο φάκελλό τους αλλά και για να ευχηθούν. Ο σύλλογος θα είναι ανοικτά σε πρώτη φάση θα είναι ανοικτά 6-7 κάθε Τρίτη, όμως ήδη προγραμματίζεται να είναι ανοικτά και άλλες μέρες. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πάρα πολλές εργασίες και επαφές που πρέπει να γίνουν, όμως δεν μπορούν να γίνουν όλα ταυτόχρονα.Θεωρούμε όμως ότι οι ρυθμοί είναι αρκετά γρήγοροι,αν λάβει κάποιος υπόψη του τι έχει γίνει μόλις σε λιγότερο απο δύο μήνες επίσημης λειτουργίας του συλλόγου.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Συνάντηση της Ο.Π.ΟΤ.Τ.Ε για τις μεταγραφές φοιτητών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Αθήνα, 19/05/2010

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. στα πλαίσια της έντονης ανησυχίας των τριτέκνων για το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών, συναντήθηκε με τον Ειδικό Σύμβουλο, σε θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Μητσό.
Ο κ. Μητσός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο ότι προς το παρόν δεν υφίσταται θέμα όσον αφορά στις μεταγραφές των τρίτεκνων και τέκνων τριτέκνων φοιτητών και η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι τεχνητή.
Βέβαια, στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όλα είναι προς διαβούλευση. Το Υπουργείο αναμένει τις προτάσεις μας για το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνει καλύτερη και πιο αποδοτική.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η συνάντηση της Ο.Π.ΟΤ.Τ.Ε στην Αθήνα

Έγινε στην Αθήνα η προγραμματισμένη συνάντηση με το Γεν Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιο για θέματα Πρόνοιας κ. Κατριβάνο Γεώργιο. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Βουτσάς Καρατζάς –Πρόεδρος, κ. Αχλαδιανάκης Μανόλης –Αντιπρόεδρος, κ. Πατσώνα Αικατερίνη –Β΄ Ταμίας και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Παπαγγέλου Αναστάσιος. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα και η ΟΠΟΤΤΕ με αρκετή προσπάθεια πέτυχε τα παρακάτω. Σημειώνεται ότι για τα οικονομικά θέματα που τέθηκαν, πήραν την απάντηση, πως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν επιτρέπει περαιτέρω συζήτηση για αυτά.

Tι έγινε δεκτό:

1. Τροποποίηση άρθρου 7 παρ. 2 Ν.3454/2006 και να προστεθεί εδάφιο μετά το α΄ εδάφιο « Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πολύτεκνης Οικογένειας συμμετέχει στην οργάνωση και τον εορτασμό και η Ομοσπονδία Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος»

2. Να τροποποιηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 8 Ν 3454/2006 που αφορά την τετραμελή επιτροπή, η οποία αποφαίνεται περί της απώλειας της ιδιότητας του δικαιούχου των παροχών προς τις οικογένειες τριών τέκνων και να οριστεί η επιτροπή πενταμελής και να προστεθεί ως μέλος και ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε).

3. Στον πρότυπο κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών ΝΠΔΔ Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών με αρ. 16065/17-4-2002 των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β/497/2002) στο άρθρο 7 παρ 3 στο τέλος μετά τη φράση πολύτεκνων οικογενειών, τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση «τρίτεκνων οικογενειών κλπ».

4. Συμμετοχή στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Υγείας. Η συμμετοχή των κατασκηνωτών στις κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος καθορίζεται με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για το έτος 2010 αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης .

Να σημειωθεί πως τα παραπάνω δεν είναι ακόμα νόμος του κράτους, αλλά η πρόταση του Υπουργείου, που όπως δήλωσε ο κ. Κατριβάνος, κατατεθεί ως τροπολογία, με την πρώτη κατάθεση κάποιου νομοσχεδίου.

Το Δ.Σ. της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε θεωρεί πως η παρέμβαση αυτή ως ένα πρώτο βήμα είναι σημαντική με την έννοια ότι το Υπουργείο θεωρεί στο εξής ως ΄΄συνομιλητή ΄΄ του και αυτό θα έχει ως συνέπεια πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εκ μέρους των τριτέκνων.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Έτοιμα τα γραφεία του Συλλόγου

Έτοιμα είναι τα νέα γραφεία του συλλόγου και σιγά - σιγά συμπληρώνονται με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Από την Τρίτη 18/05/2010 οι εγγραφές των νέων μελών θα γίνονται στον νέο αυτό χώρο 6-7 το απόγευμα (κάθε Τρίτη). Βρίσκονται κοντά στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου ( σ' έναν δρόμο πίσω απο την πλατεία στα ΄΄Στεφανιανά΄΄ ). Η δ/ση είναι Πάροδος Γαβριήλ 4 ( 2ος όροφος ).

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Συζήτηση για κατάργηση ισοτιμιών και μετεγγραφών των φοιτητών

Σύμφωνα με πληροφορίες από συλλόγους των Αθηνών και δημοσιεύματα επιχειρείται η κατάργηση των μετεγγραφών των τρίτεκνων φοιτητών.
Τα τελευταία χρόνια δόθηκε η δυνατότητα και στα παιδιά των τριτέκνων να μπορούν να κάνουν μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας τους. Είναι ένα πολύ σοβαρό αλλά και αναγκαίο μέτρο, από τα πιο σημαντικά, για την ανακούφιση της τρίτεκνης οικογένειας.
Η Τρίτεκνη οικογένεια πλήττεται περισσότερο από ποτέ με αυτό το μέτρο .Ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι σύλλογοι τριτέκνων για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αυτό.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Το νέο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Από τα επίσημα Πρακτικά της ΡΙΗ΄, 11 Μαΐου 2010,
Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία
Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου:
Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις προκύπτουν τα εξής όσον αφορά στη μοριοδότηση κοινωνικών κριτηρίων
(πέραν των βαθμών του ΑΣΕΠ)
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΆΡΘΡΟ 3
(δ) Κοινωνικά κριτήρια:
- Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία: επτά (7) μονάδες
- Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω τέκνου: πέντε (5) μονάδες
- Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν: δέκα (10) μονάδες
- Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι α-
νήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπου-
δάζουν: πέντε (5) μονάδες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Χρόνια Πολλά ΜΗΤΕΡΑ


• Γιορτή της παντοτινής, άδολης και ακατάλυτης αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας.
Παγκόσμια αναγνώριση της υψηλής αποστολής και της κοινωνικής της προσφοράς.
Τιμώντας τη Μάνα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος.
Εκφράζουμε κατά την ευγνωμοσύνη μας για τη ζωή που χαρίζει.
• Μάνα! Δε βρίσκεται
λέξη καμία
νάχει στον ήχο της
τόση αρμονία,
σαν ποιος να σ' άκουσε
με στήθος κρύο,
όνομα Θείο;
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Λασιθίου με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (9 του μηνός )στέλνει τα
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αποφάσεις στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Οι τρίτεκνοι του νομού αποκτούν ΄΄στέγη΄΄

Έγινε την Τετάρτη 5/5/2010 συμβούλιο του Δ.Σ. των τριτέκνων και μεταξύ άλλων πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις όπως :
• Να ενοικιαστεί γραφείο
(έχει ήδη βρεθεί το οίκημα και άρχισε μερική ανακαίνιση).
• Να γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις στις πόλεις του νομού.
• Μόλις ετοιμαστεί το γραφείο, να ξεκινήσει η έκδοση των καρτών
(έγιναν αρκετές προτάσεις για το είδος και τον τρόπο έκδοσής τους).
• Να ξεκινήσουν οι επαφές με επιχειρήσεις για εκπτώσεις-προσφορές
(θα ενεργοποιηθούν μετά την έκδοση καρτών).
• Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος κ. Χαβάκης να συμμετάσχει στο προσεχές συμβούλιο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
• Να συνεχιστούν οι εγγραφές στα διάφορα μέρη του νομού ως εξής:
Άγιος Νικόλαος: Τρίτη 6-7 στο Ιατρείο κ. Πιταροκοίλη, από την κ. Στεφανάκη -Χαβάκη Βιργινία, τηλ: 6972499557 (είναι η τελευταία Τρίτη για εγγραφές στο χώρο αυτό, αφού στο μεταξύ θα γίνει μεταφορά στα νέα γραφεία και θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση γα τις εγγραφές).
Ιεράπετρα: Από την κ. Λάμπρου Αναστασία, τηλ: 6949090326.
Σητεία: Από τον κ. Φραγκιαδάκη Δημήτριο, τηλ: 6978777147.