Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να πετύχουν την εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους δηλώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες της Ελλάδος.
Το παραπάνω τονίστηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου πάρα πολλοί σύλλογοι τριτέκνων από όλη την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων πριν από την προγραμματισμένη η μερίδα παραβρέθηκαν στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου τριτέκνων Βόλου. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κ. Βουτσάς ο οποίος ανέπτυξε το αίτημα της εξομοίωση με τους πολύτεκνους και ανέφερε πως «σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα». Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος κ. Ε. Αχλαδιανάκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι τρίτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει η πολιτεία, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνήσουν για ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις που να ανακουφίζουν τις οικογένειες».
Ακολούθησε η τοποθέτηση της προέδρου του τοπικού συλλόγου κ. Σούλα Βακουφτσή, η οποία τόνισε πως «ο αγώνας συνεχίζεται για την εξομοίωση τριτέκνων και πολυτέκνων, ενώ νέα πρόκληση φαίνεται να αποτελεί η επιχειρούμενη περικοπή επιδομάτων στις οικογένειες με τρία παιδιά. Μία τέτοια προοπτική αναμένεται να είναι το τελειωτικό χτύπημα για οικογένειες που ήδη τα βγάζουν δύσκολα πέρα».
Σημειώνεται ότι το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, ο κ. Γιώργος Κίτσιος ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ. Αλεξόπουλου, ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη», Απ. Παπατόλιας (πρώην Νομάρχης) και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Ζέττα Μακρή (πρώην βουλευτής Ν.Δ.).
Μετά την κοπή της πίτας ξεκίνησε η ημερίδα των εκπροσώπων από 31 συλλόγους τριτέκνων από όλη την Ελλάδα.
Τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας ήταν:
Η συνέχιση των παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε σκέψης για εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων.
• Στοχευμένες προσπάθειες και ενέργειες για οικονομικές ελαφρύνσεις στους τρίτεκνους.
• Συνεργασία όλων των συλλόγων με συνεχείς αλληλοενημερώσεις για τα θέματα που προκύπτουν.
• Επισκέψεις στα υπουργεία το αμέσως προσεχές διάστημα.
• Αιτήματα στους δήμους για μειώσεις στους τρίτεκνους
• Επίσης, για αρκετή ώρα έγινε συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις για θέματα της Ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΤΕ), όπως τροποποίηση άρθρων του καταστατικού, τρόπους ενίσχυσής της, οικονομικά θέματα, βελτίωση του συντονισμού των μελών κ.ά.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ
Εξάλλου, την Κυριακή το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο για τον Γιώργο Καλαντζή, τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Τριών Τέκνων Νομού Μαγνησίας, που «έφυγε» ξαφνικά την ώρα του αγώνα για την εξομοίωση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή τους, τίμησαν όλοι οι πρόεδροι και μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν στην ημερίδα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των τριτέκνων του ν. Λασιθίου, ο πρόεδρος κ. Γ. Χαβάκης και η ταμίας κ. Ε. Καρακυρίτση.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Χαβάκης έκανε μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν, στις αλλαγές στο καταστατικό, στην περιφρούρηση της ενότητας των συλλόγων, στην αποφασιστική στήριξη της ΟΠΟΤΤΕ από όλους τους συλλόγους και στη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων στις παρεμβάσεις που γίνονται σε κάθε επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου