Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ο σύλλογος απέστειλε επιστολή –αίτημα προς το δήμο του Αγίου Νικολάου με θέμα
«Στήριξη Τρίτεκνων Οικογενειών από τους Δήμους με μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη και μειώσεις Τροφείων στους Παιδικούς σταθμούς», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«O σύλλογός μας, στην προσπάθεια που καταβάλει για την οικονομική υποστήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να ζητήσει την ουσιαστική στήριξή σας μέσω της εφαρμογής μιας Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου σας.
Ζητούμε πέρα από τα άλλα κοινωνικά μέτρα που θα λάβετε προς ενίσχυση όλων των πολιτών, να εξετάσετε και τα παρακάτω:
• Τη μείωση (50%) εκ μέρους του Δημοτικού σας συμβουλίου, Δημοτικών τελών, τελών καθαριότητας και φωτισμού στις τρίτεκνες οικογένειες.
• Τη μείωση (50%) ή και την απαλλαγή των τριτέκνων από τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών».
Στην επιστολή επισυνάπτεται και λίστα με πολλούς δήμους της χώρας που ήδη έχουν υιοθετήσει μέτρα υπέρ των τριτέκνων.
Ζητείται από το σύλλογο να είναι θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ανάλογη επιστολή έχει ετοιμαστεί και για τους άλλους δήμους του νομού. Παράλληλα προγραμματίζονται επισκέψεις στους δημάρχους για την ενίσχυση των παραπάνω αιτημάτων.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ
Συνεχίζονται οι ανανεώσεις-συνδρομές για το έτος 2011. Η ανανέωση της κάρτας μέλους κοστίζει 20 ευρώ και πραγματοποιείται στα γραφεία του συλλόγου ή στους κατά τόπους εκπροσώπους. Παρακαλούνται οι μέλη να προσέρχονται έγκαιρα γιατί απαιτείται και ένα χρονικό διάστημα από 3-7 ημέρες λόγω πολλών καρτών για ανανέωση.
Πηγή: Εφημερίδα ''Ανατολή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου