Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη 24/2/11 και ώρα 6.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της ΟΠOΤΤΕ με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, αρμόδιο για τα θέματα του Οργανισμού.

Η συζήτηση εστιάστηκε στους όρους και προϋποθέσεις επαναλειτουργίας των προγραμμάτων, για τις τρίτεκνες οικογένειες, του ΟΕΚ: Στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου, κατασκευαστικά προγράμματα.

Ζητήθηκε

Α) Η κατάργηση του ορίου ηλικίας, από 23 ετών του πρώτου παιδιού, στο 26ο, ως προϋπόθεση συμμετοχής των τρίτεκνων οικογενειών στα προγράμματα του ΟΕΚ.

Β) Οι επιδοτήσεις ενοικίων να έχουν ανώτατο εισοδηματικό όριο το οποίο να είναι ίσο με το αφορολόγητο της κατηγορίας των τρίτεκνων, δηλαδή 23.500,00€ αντί 18.000,00€ που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Γ) Οι ευνοϊκοί όροι στεγαστικών δανείων να έχουν αναδρομική ισχύ για τις οικογένειες οι οποίες ήδη έχουν δανειοδοτηθεί από τον Οργανισμό και προέκυψαν τρίτεκνες κατόπιν, όπως συμβαίνει ήδη στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Δ) Να συμμετέχει η ΟΠΟΤΤΕ στην επιτροπή Εποπτείας και Συντονισμού.

Ε) Να ξανανοίξουν τα προγράμματα στους δικαιούχους, διότι ο Οργανισμός χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους Εργαζόμενους και είναι ανταποδοτική η χρηματοδότηση. Παρόλο που τα προγράμματα «πάγωσαν», οι κρατήσεις από τους εργαζόμενους συνεχίζονται κανονικά.

Ο υφυπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν:

Σχετικά με τις επιδοτήσεις ενοικίων δρομολογείται να ξαναρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων προς τα τέλη Μαρτίου και να υπάρχει προθεσμία 3- 4 μηνών ολοκλήρωσης της υποβολής τους. Διευκρίνισε δε ότι φέτος μόλις το 50% από τους παλαιούς δικαιούχους θα πάρει την επιδότησης ενοικίου, καθώς θα υπάρξουν αυστηρότερα κριτήρια. Ως αναφορά το όριο ηλικίας του 1ου παιδιού καθώς και την αύξηση του εισοδηματικού ορίου στα23.500,00€, το υποβάλει στο Δ.Σ. του ΟΕΚ υπό συζήτηση.

Ειδικότερα για τα στεγαστικά δάνεια δεν έδωσε καμία απάντηση διότι το επόμενο δίμηνο θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με τα αυτά τα δάνεια και θα μας καλέσει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.

Για τη συμμετοχή της ΟΠΟΤΤΕ στην Επιτροπή Εποπτείας και Συντονισμού θα δοθεί απάντηση σε επόμενο ραντεβού.

Για τα κατασκευαστικά προγράμματα δήλωσε ότι ολοκληρώνονται οι οικισμοί στην περιφέρεια καθώς και οι διαγωνισμοί για τους κατασκευαστές. Επίσης, θα γίνει απογραφή των χώρων εντός και εκτός Νομού Αττικής για να ξεκινήσει ξανά το κατασκευαστικό προς το τέλος του έτους.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει και νέο ραντεβού εντός των επόμενων δύο μηνών όπου θα δοθούν αναλυτικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Πηγή : Ανατολή 2-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου