Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ









Με την προσέλευση πολλών τρίτεκνων και άλλων προσκυνητών πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της. O εσπερινός έλαβε χώρα στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στους Πίσιδες, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.

Ο π. Εμμ. Σαρρής ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. των Τριτέκνων για την προσέλευση των μελών στην εορτή και τόνισε πως « θα είμαστε κοντά σας σε ό,τι χρειαστείτε », ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως η « παρουσία των τρίτεκνων οικογενειών ομόρφυνε την εκκλησία ». Τελειώνοντας το λόγο του ο οποίος είχε σχέση με την οικογένεια και το ρόλο της στη σημερινή κοινωνία, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του συλλόγου και ευλογίες και από τις τέσσερις μάρτυρες.

Μετά τον εσπερινό ο σύλλογος πρόσφερε ένα πλούσιο μπουφέ, με τη συγκινητική συμμετοχή και βοήθεια των τρίτεκνων μητέρων, οι οποίες με χαρά προσέφεραν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γ. Χαβάκης « Ο σύλλογος του νομού προσπαθεί να έχει κοντά τα μέλη του, έχοντας υπόψη πως η αναγκαιότητα των κοινωνικών θεσμών όπως η οικογένεια είναι δεδομένη και η λειτουργία τους συνδράμει στην ατομική και συλλογική πρόοδο και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει κάθε λογής εκδηλώσεις σε όλο το νομό.

Πηγή: Εφημερίδα Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου