Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση των τριτέκνων με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

Με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκαν την Τετάρτη οι τρίτεκνοι στο Ηράκλειο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Tριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο πρόεδροι των νομών, Ηρακλείου Μανόλης Αχλαδιανάκης αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, Λασιθίου Γιώργος Χαβάκης αν. γραμματέας ΟΠΟΤΤΕ, Χανίων Ζαφείρης Μανιουδάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ηρακλείου Κώστας Βαρβεράκης υπεύθ.εντύπων ΟΠΟΤΤΕ, Δρόσος Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Μοάτσος.

Στη συζήτηση έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τα θέματα των τριτέκνων και αναλύθηκαν τα πιο βασικά αιτήματα, ενώ οι τρίτεκνοι υπενθύμισαν στον κ. Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα είχε καταθέσει Πρόταση Νόμου σύμφωνα με την οποία οι τρίτεκνοι εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους. Η πρόταση αυτή είναι ουσιαστικά και η πρόταση της Ομοσπονδίας. Επειδή ο χρόνος ήταν περιορισμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νέο ραντεβού στην ΟΠΟΤΤΕ την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα.

Η ΟΠΟΤΤΕ μέσα από τις πολλές συναντήσεις το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να προωθήσει το κύριο και βασικό αίτημα που είναι η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνους ,αλλά παράλληλα θέτει και μια σειρά άλλα ζητήματα που κυρίως έχουν σχέση με την οικονομική ελάφρυνση των οικογενειών, όπως μειώσεις από δήμους, καταστήματα, ακτοπλοϊκές εταιρίες κ.ά.

Η Πρόταση Νόμου όπως είχε διατυπωθεί και ζητείται η επαναφορά της
«Για την ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων στο νόμο 1910/1944.»

1. Το άρθρο πρώτον του ν. 1910/1944 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά της εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

2. Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και απολαμβάνουν ισοβίως τα δικαιώματα που απορρέουν από την πολυτεκνική ιδιότητα, τα δε τέκνα τους προστατεύονται και απολαμβάνουν των δικαιωμάτων των τέκνων πολυτέκνων όσο διαρκεί η πολυτεκνική ιδιότητα έστω και του ενός γονέα.

1. Για τις διατάξεις του παρόντος συμπλήρωση ηλικίας θεωρείται η 31 Δεκεμβρίου τους έτους αναφοράς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου