Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Οι τρίτεκνοι ζητούν στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση


tk_triteknoi Η θεσμική εξομοίωσή τους με τις πολύτεκνες οικογένειες και η ένταξή τους στο Νόμο 1910/1944 είναι από τις βασικές διεκδικήσεις των τριτέκνων.
Μάλιστα τις υποστήριξαν και το πρωί της Παρασκευής στη διάρκεια των επαφών τους με εκπροσώπους φορέων του Ν. Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, Πρόεδρος επίσης του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου και ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Συλλόγου Λασιθίου και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Χαβάκης.
Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων συναντήθηκαν αρχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκο Καστρινάκη και τον ενημέρωσαν ότι η αφετηρία της διεκδίκησης αυτής είναι οι τεκμηριωμένες μελέτες που κατά καιρούς έχουν γίνει (όπως του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Μανόλη Δρετάκη) και αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Αλλά και η απόφαση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής το 1993, σύμφωνα με την οποία το πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.
Επίσης επισήμαναν πως σύμφωνα με τις προαναφερόμενες μελέτες το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται είναι αντιστρόφως ανάλογο από την εξομοίωση σε σχέση με την προσφορά στην πατρίδα μας.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου