Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Οι 3τεκνοι διεκδικούν


Πλούσιες, σημαντικές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές οι δράσεις των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου των τριτέκνων του νομού το διάστημα που διανύουμε.
Καταρχήν ο σύλλογος είναι και φέτος πιστοποιημένος φορέας για τη διανομή τροφίμων σε όλο το νομό. Οι αιτήσεις για τη διανομή στα μέλη του και μόνο σε δικαιούχους, θα ξεκινήσουν από 1 Μαΐου, ωστόσο θα διανεμηθούν νωρίτερα από το γραφείο και τις τοπικές επιτροπές. Επειδή φέτος θα υπάρχει στην αίτηση το γνήσιο της υπογραφής, οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ημερομηνία από τη 1 Μαΐου και μετά έως και την 31 Μαΐου. Περισσότερα σε αναλυτική ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα οι 4 πρόεδροι των συλλόγων των νομών της Κρήτης είχαν την περασμένη Δευτέρα συνάντηση εκ νέου με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Λασιθίου κ. Εμμ. Χαχλιούτη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Χαλεπάκη και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των μειωμένων εισιτηρίων στους τρίτεκνους . Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και απέφερε μια πρώτη συμφωνία-προσφορά από το ΚΤΕΛ, η οποία όμως για να προχωρήσει σε όλη τη Κρήτη θα πρέπει να γίνει συνάντηση και με τον Πρόεδρο των Χανίων –Ρεθύμνου και αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα.

 Η συμφωνία αυτή αφορά στα δρομολόγια εκτός Κρήτης σε πρώτη φάση, αν και προτεραιότητα των συλλόγων ήταν τα εντός Κρήτης. Επίσης, εξετάστηκαν πολλοί τρόποι εφαρμογής και άλλων μειώσεων. Ανακοινώσεις αναμένονται τη προσεχή εβδομάδα. Στο ΚΤΕΛ επιδόθηκε έγγραφο με τις υπογραφές των 4 προέδρων όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Όλοι γνωρίζουν την κοινωνική σας ευαισθησία με τη βοήθεια που προσφέρετε σε πολλές κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό η πράξη σας αυτή θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλα τας μέλη μας και θα εκληφθεί ως μια πραγματικά γενναία κίνηση εκ μέρους των επιτυχημένων επιχειρηματιών – ιδιοκτητών του ΚΤΕΛ.».

Σε ότι αφορά τις μειώσεις των δημοτικών τελών στο δήμο Αγίου Νικολάου και ενώ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Νικολάου πήρε απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών στους τρίτεκνου κατά 20%, η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του νομού Λασιθίου απέρριψε ως μη νόμιμη την απόφαση.

Ο πρόεδρος κ. Χαβάκης ήλθε σε επαφή με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στο Ηράκλειο για να συναντηθεί με τον κ. Δεικτάκη, όμως λόγω απουσίας του τη Δευτέρα συνομίλησε με τη Διευθύντρια της Περιφέρειας κ. Διαλυνά, η οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τις προσεχείς ημέρες με τον Γενικό Γραμματέα. Βασικό επιχείρημα είναι πως σε πάνω από 85 δήμους στην Ελλάδα και στην Κρήτη έχουμε εκπτώσεις χωρίς πρόβλημα από τις αντίστοιχες Περιφέρειες.

Τέλος την προσεχή Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στο Οροπέδιο Λασιθίου για τα θέματα των τρίτεκνων. Ο σύλλογος δεν αφήνει καμία περιοχή του νομού χωρίς να κάνει εκδηλώσεις και με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει και τον Παλλασιθιώτικο χαραχτήρα του.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου