Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ - Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Τις αναστάσιμες ημέρες αυτές υπάρχουν δύο μέρες αφιερωμένες στη Μητέρα και την Οικογένεια αντίστοιχα.
Ο σύλλογος Τριτέκνων νομού Λασιθίου, ως ένας σύλλογος που κύριο και βασικό σκοπό έχει τη βοήθεια της οικογένειας τιμά και προβάλλει τις δύο αυτές γιορτές.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

H 2η Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στο πιο ιερό πρόσωπο στη ζωή μας, στη γυναίκα που μας έφερε στον κόσμο, τη μητέρα. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1914 στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται από όλους τους λαούς σε διάφορες μορφές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η μάνα γιορτάζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή.  Γιορτάζει μέσα στην καθημερινότητα, στις μικρές και μεγάλες στιγμές. 
Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και όρους, που χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά.
Μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι σαν και αυτά που πήραμε απλόχερα όταν ήμασταν παιδιά, λίγο ενδιαφέρον για το πώς αισθάνεται τώρα, είναι αρκετά. 
Και αν η μητέρα κάποιων δεν είναι στη ζωή, λίγες όμορφες αναμνήσεις αρκούν ως φόρος τιμής.

Μάνα είναι μόνο μία. 
  Και βέβαια να μην ξεχάσουμε Την Παναγία ως το " πανάγιο πρόσωπο της χριστιανικής πίστης πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν το ιερό σύμβολο της μάνας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.


Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Μια μέρα αφιερωμένη σε όλη την Οικογένεια. Μια μέρα που έρχεται να μας θυμίσει -έστω και για λίγο- πόσο μεγάλη αξία έχει για τη ζωή μας να μπορούμε να αγκαλιάζουμε σφιχτά κάποιους ανθρώπους και με θέρμη να τους αποκαλούμε «οικογένειά» μας.
Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου. Ο σκοπός αυτής της γιορτής είναι να προσελκύσει την προσοχή της κοινωνίας σε οικογενειακά θέματα.
Αφού από την οικογενειακή ευημερία εξαρτάται και η ευημερία ολόκληρης της χώρας.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Η οικογένεια σήμερα αποτελεί τη βασικότερη αξία μεταξύ των νέων.
Οικογένεια είναι το μέρος όπου βρίσκουμε και χαρίζουμε την αγάπη, την προσοχή, την υποστήριξη και κατανόηση.
Οικογένεια είναι τα πιο κοντινά μας άτομα τα οποία μας βοηθάνε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες μας και μοιράζονται μαζί μας τις χαρές μας.
Οικογένεια είναι το εφήμερο περιβάλλον το οποίο το έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος για να μπορέσει να βιώσει μια ολοκληρωμένη ευτυχία.
Χρόνια πολλά σε όλες τις οικογένειες.

Από το σύλλογο τριτέκνων νομού Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου