Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΜΜΜε μεγάλη επιτυχία  και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου για τη βράβευση τ ων επιτυχόντων και την κοπή της πίτας. 
Η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, το TELEKRITI και άλλα ΜΜΕ έχουν εκτενή ρεπορτάζ από το REX στον Άγιο Νικόλαο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. 
Παρακάτω ακολουθεί το δημοσίευμα στο   ΄΄ εν φωνήεν ΄΄       http://e-fonien.blogspot.gr/  του Θανου Κορομπύλια.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυση του και ο σύλλογος των τριτέκνων του νομού το πρωί της Κυριακής τίμησε όλα τα παιδιά των τρίτεκων οικογενειών του νομού Λασιθίου που πέρασαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια εκδήλωση την οποία την χαρακτήρισε το ενωτικό κλίμα και οι αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον.



Το ΡΕΞ έγινε ο τόπος συνάντησης των οικογενειών από όλο το νομό με την παρουσία αρκετών εκπροσώπων φορέων να αναδεικνύουν τον ρόλο της τρίτεκνης οικογένειας, ενώ όσοι χαιρέτησαν στην εκδήλωση τίμησαν την ανάγκη της στήριξης των οικογενειών αυτών από κάθε μετερίζι. « Στο σύλλογο μας υπηρετούμε πιστά αυτό που γράφει σε ένα ποίημα του Ο Γιώργος Σεφέρης (Τρία κρυφά ποιήματα 1966)
« Είναι παιδιά πολλών ανθρώπων τα λόγια μας» Εμείς δρούμε συλλογικά, δημοκρατικά και αποκεντρωμένα.  Ο σύλλογος μέσα στα πλαίσια αυτά έχει πολλές και ποικίλες  δράσεις και παρεμβάσεις σε τοπικό  και πανελλήνιο  επίπεδο. Η πιο σημαντική ίσως δραστηριότητα είναι η σθεναρή στήριξη στην Ομοσπονδία γιατί μέσω της Ομοσπονδίας προωθούνται τα πιο βασικά ζητήματα και κυρίως το θέμα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ή αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως Πολυμελής Οικογένεια, όπως ισχύει στην Ευρώπη για 3 και άνω παιδιά.(Large Families ή extended families ). 
Μάλιστα το τελευταίο διάστημα μία από τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας είναι η εγγραφή και η κοινή δράση με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τις Πολυμελείς Οικογένειες. Όσον αφορά στο τοπικό επίπεδο, τεκμηριώνεται, πως μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ο σύλλογος δρα  ΠΑΛΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΑ, σε κάθε γωνιά του νομού.. Οι Δήμοι Σητείας και Ιεράπετρα εφαρμόζουν ειδικά τιμολόγια για τους τρίτεκνους, ενώ στο Δήμο Αγίου Νικολάου  αναμένουμε να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για να υπάρχουν μειώσεις, αφού έχει περάσει η έγκριση από το Δημοτικό συμβούλιο.» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χαβάκης πρόεδρος του συλλόγου μετά την προβολή ενός 8λεπτου βίντεο με τις δράσεις των μελλών του διοικητικού συμβουλίου σε όλο το νομό.    
 Ακόμα ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα των τριτέκων και έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους, σε όλα τα μέρη του νομού,  που με πολλές προσπάθειες και αφιερώνοντας πολύ χρόνο, βοηθούν το σύλλογό.  «Στα πλαίσια των δράσεων του, ο σύλλογός μας για πρώτη φορά, φέτος, αποφάσισε να βραβεύσει τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και είναι μέλη του συλλόγου μας, σε όλο το νομό. Η προσπάθεια αυτή έχει και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί οι κοινωνικές ανάγκες και η κοινωνική αλληλεγγύη δε γνωρίζουν περιοχές και διαχωρισμούς. …Η κοινωνία μας σήμερα είναι σε κρίση. Οικονομική ναι  Κοινωνική ναι,   αλλά κυρίως διέρχεται  κρίση Αξιών. Αν θέλουμε να έχουμε ως κοινωνία μέλλον, πρέπει να αλλάξουμε. Και σε αυτήν την αναγκαία αλλαγή, υπάρχουν πάντα οι πρωτοπόροι. Και οι πρωτοπόροι δεν θα είναι άλλοι από τη νέα μας γενιά. Από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, στο πρόσωπο των οποίων θέλουμε να δούμε την άλλη Ελλάδα που ονειρευόμαστε.  
 Την Ελλάδα της έμπνευσης, της δημιουργίας, της υπερηφάνειας και της αυτοπεποίθησης.» είπε ακόμα μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στους αφανείς ήρωες  και ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν για την επιτυχία της εκδήλωσης που έγινε για πρώτη φορά. Στην συνέχεια επί σκηνής βρέθηκαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ή οι εκπρόσωποι τους που ήταν στο ΡΕΞ, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πετρας και Χερρονήσου κ.κ Νεκτάριο να τους λέει πως μέσα στην κρίση τόλμησαν και έβαλαν τον πήχη ψιλά και τα κατάφεραν. «Σας αγαπάμε πολύ, μας δίνεται δυνατά μηνύματα, να μην φοβόμαστε και να μην απελπιζόμαστε  και στο τέλος θα καταφέρουμε να υπερβούμε την κρίση. Εμείς αποτύχαμε, εμείς δημιουργήσαμε την κρίση, σε σας ελπίζουμε για καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας. Της το οφείλουμε, να αγαπάτε την πατρίδα μας και να είστε όλοι υπερήφανοι για αυτήν.» είπε και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη. 


Στην συνέχεια χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο φιλοξενούμενος Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων της χώρας, αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος του συλλόγου του νομού Ηρακλείου Μανόλης Αχλαδιανάκης, η εκπρόσωπος του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης   στο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας Μαρία Κοτσιφάκη, εκπρόσωπος των παιδιών, οι  περιφερειακοί σύμβουλοι, Μανόλης Κλώντζας, Γιάννης Γουλιδάκης και ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου, και η αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Μαρία Κωστάκη. 
Λίγο πριν τις τιμητικές πλακέτες και τα δώρα στους φοιτητές έδωσαν, εκτός από όσους χαιρέτησαν και οι, Νίκος Αφορδακός αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Στέργιος Ατσαλάκης πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Αγίου Νικολάου, Πανίκος Καρατσής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης και ο πρόεδρος του Δ.Σ Δήμου Σητείας Νίκος Κοζυράκης.
 Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με επιλεγμένα τραγούδια τα οποία παρουσίασαν στο πολυπληθές κοινό η Ξανθούλα Πορφυράκη στην φωνή και η Μυρσίνη Κτενιαδάκη στο πιάνο τις οποίες επίσης τίμησε ο σύλλογος με μια πλακέτα για την προσφορά τους. Στην έξοδο του ΡΕΞ ένας μικρός μπουφές περίμενε τα μέλη των τριτέκνων και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου