Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ



Σήμερα Παρασκευή 24/4/2015 αντιπροσωπία του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη.
Από την πλευρά της ΟΠΟΤΤΕ έγινε αρχικά αναφορά και ενημέρωση στον κ. Πουλάκη σχετικά με τα προβλήματα των Τριτέκνων οικογενειών και στην χρονίζουσα κατάσταση της επερχόμενης εδώ και 22 συναπτά έτη εξομοίωσης με τους Πολύτεκνους.
Συζητήθηκε πως πρέπει πλέον να επέλθει λύση στο χρονίζον αυτό θέμα της εξομοίωσης η οποία θα βάλει τέλος σε όλα τα επί μέρους προβλήματα και δόθηκε στον κ. Πουλάκη η σχετική πρόταση Νόμου πλήρως αιτιολογημένη.
Ζητήθηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν και οι Τρίτεκνες οικογένειες στις μειώσεις των Δημοτικών τελών και τελών Ύδρευσης ανά την Επικράτεια.
Να εγγράφονται τα παιδιά των Τριτέκνων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς με τους ίδιους όρους των Πολυτέκνων όσον αφορά τα τροφεία.
Στις συμβάσεις έργου στους Δήμους να συμπεριλαμβάνονται και οι Τρίτεκνοι με δίκαιο και ορθολογικό σύστημα προσλήψεων και να απαλειφθεί το όριο των 25 ετών του πρώτου τέκνου που αφήνει εκτός της πρόσληψης τα τέκνα μη θεωρώντας τα τρίτεκνα.
Από την πλευρά του ο κ. Πουλάκης ζήτησε μία πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί και αφού συμφώνησε με τα δίκαια αιτήματα μας υποσχέθηκε πως θα βοηθήσει όπου και όσο μπορεί.
Παρόντες από την ΟΠΟΤΤΕ ήταν: Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Δήμος Β., Βακουφτσή Κ.,Κοντός Δ.,Τζαβέλλα Μ., Βαρβαρίγου Κ.. 


Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αμέσως μετά το ίδιο κλιμάκιο της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Κουτσούρη Μαρίνα.
Συζητήθηκε κυρίως το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς τους Απόρους» ( πρώην πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων ) που θα διεξαχθεί μέσω κοινωνικών συμπράξεων ( ΚΟΙΝΣΕΠ ) σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομού).
Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο του προγράμματος ( η οποία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ) με έτοιμη και την πλατφόρμα της αίτησης των ωφελουμένων και αναμονή στα μέσα Μαΐου να σταλεί η πρόσκληση προς τους συμμετέχοντες φορείς ώστε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να μπορέσει να ξεκινήσει το πρόγραμμα μιας και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια τα οποία βεβαίως ζητήσαμε να ανέβουν ώστε οι ωφελούμενοι να είναι περισσότεροι πράγμα το οποίο η κ. Κουτσούρη υποσχέθηκε να το συζητήσει και να το επιδιώξει να γίνει θεωρώντας το εξαιρετικά σωστό και δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου