Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συμμετοχή του Συλλόγου σε Ημερίδα και προετοιμασία για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας

Ημερίδα με τίτλο «Η Στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τη φτώχεια και την Κοινωνική ένταξη» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από την Περιφέρεια Κρήτης, για τη φτώχεια, την κοινωνική ένταξη και την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου στο νησί.
Παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει ετοιμαστεί για την καταπολέμηση της φτώχειας και τα κονδύλια που θα διαθέσει προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα επιχειρηθεί η χρηματοδότηση να πολλαπλασιαστεί και με την διεκδίκηση εθνικών πόρων. Συμμετείχαν βουλευτές, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι δήμων, κοινωνικών, εκπαιδευτικών φορέων, της Εκκλησίας Κρήτης, σύλλογοι κ.α.
Στα πλαίσια αυτά συμμετείχε ο σύλλογος Τριτέκνων ν. Λασιθίου  με την εκπρόσωπό του Γ. Γραμματέα του Δ.Σ,  Ελένη Τσαμπανάκη.
Στο τέλος της ημερίδας έγινε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις που τέθηκαν κυρίως από φορείς που συμμετέχουν στα προγράμματα για τη φτώχεια και την επισιτιστική βοήθεια.
Εξάλλου τις επόμενες ημέρες θα γίνει ανακοίνωση από το σύλλογο για τη διαδικασία αιτήσεων για το Πρόγραμμα επισιτιστικής  βοήθειας. Το υπουργείο απέστειλε το σχετικό ΦΕΚ και αναμένονται κάποιες διευκρινήσεις για την έναρξη του προγράμματος.
Υπενθυμίζουμε πως το Πρόγραμμα προβλέπει διανομή τροφίμων και βασική υλική συνδρομή, όπως είδη προσωπικής υγιεινής ρουχισμός, παιδικά είδη. Επίσης υπάρχουν συνοδευτικά μέτρα όπως διατροφικές συμβουλές, κοινωνικά φροντιστήρια, υλοποίηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων κ.ά.



Στη φωτογραφία  η Γ. Γραμματέας Ελένη Τσαμπανάκη με τον Πρόεδρο Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Μανόλη Αχλαδιανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου