Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ -ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ



Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Ο εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, Αρχ. κ. Τίτο Ταμπακάκη, ο οποίος μετά την αρτοκλασία μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ. Νεκταρίου σε όλο το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως στο σύλλογο τριτέκνων. Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τη θανάτωση των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο για τις προσπάθειές του, και έκανε αναφορά στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το οποίο «εντείνεται λόγω και της οικονομικής κρίσης» και προέτρεψε τις οικογένειες να κάνουν παιδιά, αφού είναι «μεγάλη ευλογία» όπως είπε. Τέλος, συνέστησε στους γονείς να μην κάνουν τα παιδιά τους εγωιστές, «να μην τους τα δίνουν όλα» προκειμένου και τα ίδια να νοιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς μέσα στην οικογένεια.
Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Χαβάκη να πει δυο λόγια. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ζήτησε από τον Πρωτοσύγκελο να μεταφέρει «την αγάπη και τον σεβασμό» στο Μητροπολίτη και να τον διαβεβαιώσει πως «όλοι τον σκέφτονται και προσεύχονται μαζί του», ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εφημέριο της ενορίας π. Εμμ. Σαρρή για τη ζεστή υποδοχή και τα καλά του λόγια για το σύλλογο
            Επίσης, είπε για τη συνεργασία του συλλόγου με το Χαμόγελο του Παιδιού μέσω της συλλογής γραφικής ύλης για τα παιδιά και έκλεισε λέγοντας πως ο σύλλογος όπου κι αν βρεθεί μέσω εκπροσώπων είτε τοπικά είτε σε πανελλήνιο επίπεδο για οποιαδήποτε διεκδίκηση ποτέ δε θέτει θέμα για άλλες κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνους ή οικογένειες με δύο παιδιά κ.ά. τέτοιο που να ζητά να περικοπές ή απαλοιφή παροχών από άλλους για να πάρουν οι τρίτεκνοι. Τελειώνοντας είπε ο σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθειά του που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
Μετά το τέλος του εσπερινού, μοιράστηκαν νερά και γλυκά, και για κάθε παιδί –ανεξάρτητα αν είναι από τρίτεκνη οικογένεια- δόθηκε τσάντα με σχολικά είδη.
Στο διάστημα αυτό ο π. Σαρρής και πολλοί άλλοι συνεχάρησαν τα μέλη του συλλόγου για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια, όμως υπήρξε και μια πικρή γεύση αφού, κανένας εκπρόσωπος του δήμου ή των οργάνων του δεν ήταν παρών για να δηλώσει τη στήριξή του σε μια ομάδα συνανθρώπων που δρα εθελοντικά για το καλό της οικογένειας, άρα και της κοινωνίας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τον Πρωτοσύγκελο και τους ιερείς που συμμετείχαν, καθώς και τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν.
Επίσης, την κ. Ειρήνη Γ. Στεφανάκη, τρίτεκνη μητέρα, που και τα τρία παιδιά της έχουν τρίτεκνες οικογένειες, για την προσφορά στο σύλλογο, όσους παρευρέθηκαν στον εσπερινό,  τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα όσους δημοσίευσαν την πρόσκληση μας.
Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 
Από το Δ.Σ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου