Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΜε την παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στο τέλος τελέστηκε του εσπερινού τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμη του Μακαριστού Ιεράρχη Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου.
Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου π΄ Τίτος Ταμπακάκης μίλησε για τον εκλιπόντα Ιεράρχη και την προσφορά του στην εκκλησία.
Επίσης, στο σύντομο λόγο του μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γερασίμου, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της τοποθέτησής του ως Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. Ακολούθως μίλησε για την Αγία Σοφία και τις τρεις κόρες της, για την αγάπη των γονέων προς τα παιδιά και αντίστροφα, για την καλλιέργεια της ψυχής και την ανάγκη ΄΄ να ποτίζουμε το σπόρο ΄΄ που δεν είναι άλλος από το λόγο του Θεού.
 Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του, και κάλεσε το Δ.Σ. να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
Στο τέλος ο σύλλογος προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να κεραστούν από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με εδέσματα και ποτά από το σύλλογο και από τρίτεκνες μητέρες. Σε όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα δόθηκε φάκελος με σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ μοιράστηκε σε όλους δωρεάν το νέο περιοδικό της Ομοσπονδίας (       ΟΠΟΤΤΕ) με τις δράσεις και τις προσπάθειες για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Στον εσπερινό από το Δήμο παρευρέθηκε η Δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Καρνιαδάκη  η οποία στο τέλος ευχήθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου.
 Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή για τα καλά του λόγια, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τους ιερείς που συμμετείχαν, τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν και τις τρίτεκνες μητέρες για την προσφορά των εδεσμάτων.
Επίσης, την κ. Ειρήνη Γ. Στεφανάκη, τρίτεκνη μητέρα, που και τα τρία παιδιά της έχουν τρίτεκνες οικογένειες, για την προσφορά των χυμών στο σύλλογο.
Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου