Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΚΟΥΔΟΥΜΑ




Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στην  Ιερά Μονή Κουδουμά βρίσκεται στον νότιο μέρος του νομού Ηρακλείου.
Τρία λεωφορεία με τρίτεκνους και μη συμμετείχαν και απόλαυσαν την ωραία αυτή περιήγηση. Τα λεωφορεία ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλα και τη Σητεία και στην Ιεράπετρα επιβιβάστηκαν τα μέλη της Ιεράπετρας. Μέσω Βιάννου κατευθυνθήκαμε για το χωρίο Στέρνες. 


                                 








Στη Βιάννο κάναμε στάση στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς της περιοχής και να θυμηθούμε τις θηριωδίες των κατακτητών. Στη συνέχεια μέσω μιας καταπράσινης  φύσης φτάσαμε στις Στέρνες όπου  επιβιβαστήκαμε  σε μικρά πούλμαν για τη μεταφορά στη Μονή. Το τοπίο υπέροχο με τον κάμπο της Μεσσαράς από τη μια και το Λιβυκό πέλαγος από την άλλη. Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκαν οι μοναχοί και ακολούθησε παράκληση. 

Περιηγηθήκαμε μέσα στη Μονή για να και το μεσημέρι πήραμε φαγητό στο χώρο του μοναστηριού. Πολλοί επισκέφτηκαν τις σπηλιές των ασκητών που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. Το απόγευμα αναχωρήσαμε για τις  Αρχάνες όπου πήραμε τον καφέ και το απογευματινό γλυκό!

Όλοι ευχαριστημένοι και με πολλά ανέκδοτα και τραγούδια γυρίσαμε στις περιοχές μας με την ευχή πολλών :Να επαναληφθεί μια τέτοια πετυχημένη εκδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου