Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μετά την κατάργηση των φοιτητικών μεταγραφών, σας ενημερώνουμε περιληπτικά για το νέο σύστημα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τους εισακτέους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και αφορά τις τρίτεκνες οικογένειες, υπό τον όρο ότι μέχρι την 31/12/2011 κανένα από τα τέκνα να μην έχει συμπληρώσει το 26ο έτος της ηλικίας του. Οι υποψήφιοι αυτοί, αν με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει δεν εισάγονται στη σχολή της προτίμησής τους, κρίνονται στη συνέχεια για επιλογή στις επιπλέον θέσεις της ίδιας σχολής, ως υποψήφιοι της ειδικής κατηγορίας τριτέκνων, και μόνο για τις σχολές της διοικητικής περιφέρειας όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους. Αν ανήκουν στην κατηγορία κοινωνικών κριτηρίων λόγω φοιτούντος αδελφού σε διαφορετική πόλη από αυτή της μόνιμης κατοικίας, οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν τις σχολές ή της περιφέρειας όπου φοιτά ο αδελφός, ή της μόνιμης κατοικίας. Σε περίπτωση που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες, επιλέγουν στο μηχανογραφικό δελτίο μόνο τη μία. Απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:
α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου πριν την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.
β) επίσημο έγγραφο απ' όπου να προκύπτει η μόνιμη κατοικία
γ) για τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, απαιτείται εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του 2010, όπου να φαίνεται ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες.
δ) για την κατηγορία “φοιτούντος αδελφού”, απαιτείται βεβαίωση της σχολής του, που να έχει εκδοθεί εντός τριμήνου πριν την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, όπου να φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στο τελευταίο έτος σπουδών.
Περισσότερες πληροφορίες στο site του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

Από την ΟΠΟΤΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου