Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Την Κυριακή 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα νέα γραφεία της ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ το προγραμματισμένο Δ.Σ.

Στο Δ.Σ.συμμετείχε και ο Πρόεδρος του συλλόγου του ν. Λασιθίου κ. Γεώργιος Χαβάκης με την ιδιότητά του ως Β. Γραμματέα:

Συζητήθηκαν εκτενώς και δρομολογήθηκαν θέματα της ΟΠΟΤΤΕ με κύρια τα παρακάτω:

  1. Για το επίδομα τονίστηκε από όλους πως αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένας να γνωρίζει τίποτα το υπουργείο προέβει, όχι μόνο στη ΄΄στρογγυλοποίηση΄΄ όπως θέλουν να δηλώνουν, αλλά και στο διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των επιδομάτων με συνέπεια πολλοί τρίτεκνοι να χάνουν μεγάλα ποσά και μάλιστα να τα χάνουν αναδρομικά. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής και εξουσιοδοτήθηκε ο νομικός σύμβουλος να ετοιμάσει την πρόταση.
  2. Για το θέμα των μεττεγραφών, αφού τονίστηκε πως είναι αντισυνταγματικό λόγω εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων,καταργείται η ελεύθερη επιλογή σχολής, διαχωρίζονταιοι πολίτες ανάλογα την περιοχή που διαβιώνουν, αποφασίστηκε επίσης να γίνει προσφυγή και εξουσιοδοτήθηκαν όσοι θα χειριστούαποφασίστηκε επίσης να γίνει προσφυγή και εξουσιοδοτήθηκαν όσοι θα χειριστούν την απόφαση αυτή. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνταχθεί άμεσα έγγραφο διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν και την επόμενη κιόλας μέρα να επιδοθεί στην Υπουργό και να γίνει προσπάθεια να γίνει συνάντηση με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για το θέμα αυτό.

3. Οριστικοποιήθηκαν τα θέματα που θα αποτελούσαν το αντικείμενο της συνάντησης της επόμενης μέρας με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ.Κατριβάνο και ως βασικό τη χρονική αυτή στιγμή θεωρήθηκε η πίεση που πρέπει να ασκηθεί έτσι ώστε ένα από τα παιδιά η ένας γονέας να έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση της τριτεκνικής ιδιότητας για διορισμό στο Δημόσιο, με μοριοδότηση, όπως και στους πολύτεκνους ανεξαρτήτου ηλικίας (έως την ηλικία που μπορεί κάποιος να διοριστεί). Επίσης, ολοκληρώθηκαν όλα τα άλλα θέματα που επρόκειτο να τεθούν στο Γενικό Γραμματέα.

  1. Αποφασίστηκε να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις, μεγάλες αλυσίδες S/M, ακτοπλοικές και άλλες για παροχή εκπτώσεων.
  2. Επίσης συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε ΟΓΑ για καθυστερήσεις, στον ΟΑΕΔ για τα δάνεια, στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα τρόφιμα και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες.
  3. Έγινε ενημέρωση για την αναστολή της χορήγησης της Κάρτας Πολιτισμού, αφού παρά τις αιτήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν εκδοθεί κάρτες.

Τέλος, το πιό σημαντικό κομμάτι της συζήτησης ήταν η συμφωνία και η πίστη όλων να γίνει η ΟΠΟΤΤΕ ακόμα πιο αποτελεσματική, ευέλικτη, πιο διεκδικητική και να βρεθεί πιο κοντά στα κέντρα ενημέρωσης για να ακουστεί δυναμικά η φωνή της.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ακολούθησαν συναντήσεις στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, για τις οποίες θα γίνει ενημέρωση τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου