Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ



Πολλοί προσκυνητές, μεταξύ των οποίων πολλοί τρίτεκνοι πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας κ Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμα του ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τον τρόπο θανάτωσης των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας και πως η ίδια παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στις θανατωμένες κόρες της. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του και κάλεσε το Δ.Σ να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας. Στο τέλος κάλεσε όλα τα παιδιά, τα ευλόγησε και τους μοίρασε σταυρουδάκια.
Ο Σεβασμιότατος κάλεσε το πρόεδρο κ. Γ. Χαβάκη να πει δυο λόγια και εκείνος ευχαρίστησε όλους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, τους ιερείς που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον π. Εμμ. Σαρρή που κάθε χρόνο υποδέχεται με θέρμη τους τρίτεκνους και προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους να κεραστούν από τον μπουφέ που είχε στηθεί στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με τη βοήθεια των τρίτεκνων μητέρων, οι οποίες με χαρά προσέφεραν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει.








Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά, επαίνεσε το σύλλογο τριτέκνων για όσα προσφέρει, και είπε πως θα είναι κοντά στους τρίτεκνους, γνωρίζει τα θέματα που τους απασχολούν «από τις πολλές επισκέψεις που μου έχουν κάνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου