Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαμαρτυρία των τρίτεκνων  από όλη την Ελλάδα,  στο Σύνταγμα και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Από τις 10π.μ  το πρωί της Παρασκευής, άρχισαν να καταφθάνουν τρίτεκνοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Παρόλο που η ημέρα ήταν εργάσιμη οι τρίτεκνοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα και έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση. Περίπου στις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο ανέβηκε 6μελής αντιπροσωπεία με σκοπό να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αρνήθηκε τη συνάντηση και τους παρέπεμψε στο Διευθυντή του γραφείου του κ. Άκη Σκέρτσο.

Ο διευθυντής άκουσε τα αιτήματα των τρίτεκνων τόσο τα οικονομικά όσο και τα θεσμικά και η δική του θέση ήταν αρνητική.

Μόλις τέλειωσε η συνάντηση, έγινε ενημέρωση και ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή, όπου, λίγο πριν από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας  η Αστυνομία σταμάτησε τους διαμαρτυρόμενους και επέτρεψε μόνο σε 6 μελής αντιπροσωπεία να εισέλθει στη βουλή.

Οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, στον οποίο εξήγησαν την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι τρίτεκνοι και του ανέλυσαν τα αιτήματα με έμφαση τα θεσμικά, τα οικονομικά και το θέμα της εξομοίωσης. Επίσης, επισκέφθηκαν τα γραφεία των κομμάτων στη βουλή και παρέδωσαν γραπτό κείμενο με τα αιτήματα των τρίτεκνων.

Αφού οι αντιπρόσωποι επέστρεψαν και ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ολοκληρώθηκε η πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση –πορεία –διαμαρτυρία με την υπόσχεση όλων πως μόλις χρειαστεί θα  βοηθήσουν για μια ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση, αφού όλοι εκτιμούν ότι ΄΄ τώρα είναι η ώρα ΄΄ για την ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι αυτοί που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση, οι οποίοι πέρα των άλλων θετικών μηνυμάτων, έδωσαν το παράδειγμα στους υπόλοιπους τρίτεκνους να συμμετέχουν την επόμενη φορά,  γιατί ο καναπές μάλλον δε θα δώσει λύση στα θέματά μας.
Από το BLOG της ΟΠΟΤΤΕ
Στην Διαμαρτυρία συμμετείχαν και τα μέλη του συλλόγου του νομού Λασιθίου κ. κ. Γιώργος Χαβάκης, Ελένη Καρακυρίτση, Μαρία Τζανοπούλου και Αναστασία Λάμπρου. Επίσης, παρευρέθηκαν τρίτεκνοι από το νομό που ζουν στην Αθήνα και παιδιά τρίτεκνων Λασιθιωτών που σπουδάζουν στην Αθήνα.  

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου