Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στηρίζει τους τρίτεκνους

 Ο βουλευτής  παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου στην Ιεράπετρα και η ''Ανατολή'' δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο:

Στηρίζει τον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Κωστής Δερμιτζάκης παραβρέθηκε και χαιρέτησε στη συνέλευση του συλλόγου τριτέκνων νομού Λασιθίου που έγινε την Κυριακή 16/12/2012 στην Ιεράπετρα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του συλλόγου.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που βιώνει η τρίτεκνη οικογένεια από την εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική που έχει φτάσει στην αλλοπρόσαλλη κατάσταση να θεωρεί «τεκμήριο» τον αριθμό των παιδιών και να υπερφορολογεί τις τρίτεκνες οικογένειες. Στηλίτευσε την υποκρισία της κυβέρνησης που επικαλείται το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και ταυτόχρονα θέτει «υπό διωγμό» τις οικογένειες με παιδιά. Επιπρόσθετα η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, και η σκληρότατη έμμεση φορολογία επιβαρύνει υπέρμετρα τις οικογένειες με παιδιά και δημιουργεί συνθήκες φτωχοποίησης και απόγνωσης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. για την αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας στους τρίτεκνους. Μια υπόσχεση που τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης κάνουν μόνο προεκλογικά για ψηφοθηρία και πάντα «ξεχνούν» να υλοποιήσουν.
Ο Κωστής Δερμιτζάκης εξέφρασε την ολόθερμη υποστήριξη του ίδιου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στον αγώνα των τριτέκνων οικογενειών που αποτελούν την ασπίδα της χώρας στη δημογραφική κατάρρευση.
Πηγή: Εφημερίδα ''Ανατολή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου