Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ




  Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην αίθουσα ΄΄Μαρία Λιουδάκη΄΄ στην Ιεράπετρα η κοπή της πίτας του συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο βουλευτής κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος ο. Εμμ. Κατρίνης, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  κ. Γιάννης Λαθουράκης , ο επικεφαλής της παράταξης <Πολίτες εν Δράσει> κ. Μιχάλης Μαχαιράς,  οι  περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Κλώντζας και Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο πρώην Δήμαρχος και Ευρωβουλευτής Μανόλης Μαστοράκης και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου τριτέκνων Χανιών.
  Τους τρίτεκνους και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπρόσωπος στην ΟΠΟΤΤΕ κ. Τασούλα Λάμπρου οι οποία αναφέρθηκε στις μάνες που είναι περήφανες για τα παιδιά τους και για την αγωνιστικότητα που επιβάλλει η προάσπιση του μέλλοντος των παιδιών.  
  Μετά από το καλωσόρισμα το μέλος του Δ.Σ. κ. Στέλιος Κτενιαδάκης διάβασε την ανακοίνωση του συλλόγου για την πρόθεση της κυβέρνησης να απομακρύνει τα ΤΕΙ από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα.
  Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ο οποίος εξήγησε για τη τρίτεκνη οικογένεια αποτελεί το ΄΄ σταθεροποιητή ΄΄ του πληθυσμού της χώρας ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολλές συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο, σε νομό και περιφέρεια, αλλά και στην Αθήνα για τα αιτήματα των τρίτεκνων . Ευχαρίστησε τους δήμους του νομού για τις μειώσεις στα Δημοτικά τέλη και ζήτησε να υπάρξουν και άλλες παροχές. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το δήμο Ιεράπετρας γα την παραχώρηση χώρου για να γίνονται οι εγγραφές. Επίσης, ευχαρίστησε τα καταστήματα του νομού που παρέχουν εκπτώσεις και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και αλυσίδες s/m για τις εκπτώσεις που δίνουν στα μέλη του συλλόγου. Τέλος έθιξε ένα θέμα που έχει προβληματίσει το σύλλογο και έχει σχέση με την προσπάθεια να δημιουργηθεί σύλλογος ξεχωριστός στην Ιεράπετρα.
΄΄ Σήμερα στην εκδήλωση με χαρά συναντάμε τρίτεκνες οικογένειες από την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία το Μακρύ Γιαλό, τον Κουτσουρά, τη Νεάπολη, την Ελούντα, το Βραχάσι από κάθε γωνιά του νομού. Τίθεται λοιπόν ο προβληματισμός.  Η κάθε περιοχή θα κάνει το δικό της σύλλογο; Βλέπουμε τις προσπάθειες των βουλευτών να είναι μαζί, των δημάρχων για να βρεθούν από κοινού λύσεις, για να βγει ο νομός από το τέλμα. Θεωρούμε ότι θα υπάρξει σύγχυση τη δημιουργία ενός τέτοιου συλλόγου. Επίσης, όταν ο νομός εκπροσωπείται πανλασιθιώτικα, τότε έχει άλλο βάρος. Εμείς δεν έχουμε προσωπική αντιδικία με κανέναν. Θέλουμε τη συνεργασία όλων ΄΄ κατέληξε .
Επίσης, δήλωσε πως δεν έχουν καμία αντιπαλότητα με τους πολύτεκνους, αφού ΄΄ δε θέλουμε να πάρουμε καμία πίτα  από αυτούς ΄΄ όπως κάποιοι νομίζουν.
  Έπειτα αφού διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του βουλευτή κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη, από το μέλος του Δ.Σ. κ. Ελένη Καρακυρίτση, οι παρευρισκόμενοι απηύθυναν χαιρετισμούς και όλοι επαίνεσαν τη δραστηριότητα του συλλόγου και αναγνώρισαν τη μαζικότητα και το σθένος που επιδεικνύει στα θέματα των τρίτεκνων και μάλιστα έγινε αναφορά στη διατήρηση του πανλασιθιώτικου χαραχτήρα του.
  Στο τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος των Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ κ. Μαρία Χελιουδάκη για την ανάγκη συσπείρωσης όλων των τρίτεκνων γύρω από τους συλλόγους τους.
  Η εκδήλωσε έκλεισε με την κοπή της πίτας, τις ευχές και το κέρασμα από έναν πλούσιο μπουφέ από τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του συλλόγου.













  Και του χρόνου με το καλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου