Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η ΟΠΟΤΤΕ απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές με την οποία διαμαρτύρεται για τη μη εξαίρεση των τρίτεκνων από τη διαθεσιμότητα και παρά τα όσαν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Παρόμοιο έγγραφο θα επιδοθεί απόψε από τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για περιοδεία


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)                                                          
Αναγνωρισμένη Ομοσπονδία:
Απόφαση  1017/2010  Μ. Π. Αθηνών
Δ/ση:  Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα                                        
Πληροφορίες:: Αχλαδιανάκης Εμμανουήλ Πρόεδρος, τηλ:6974060758
Χαβάκης Γεώργιος Γ. Γραμματέας,  τηλ:  6974585472
Mail: οpotte@gmail.com     

 Αθήνα:  11-07-2013
 Αρ. Πρωτ.: 180
Προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Αξιότιμοι βουλευτές και βουλευτίνες
    Με κατάπληξη και δικαιολογημένη οργή η ΟΠΟΤΤΕ  ( Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας), παρακολουθεί το συνεχιζόμενο ανοσιούργημα  σε βάρος της κοινωνικής ομάδας των Τριτέκνων, που κατά τον τελευταίο χρόνο υπέστη τα πάνδεινα από την πλευρά της πολιτείας.  
    Το να περιγράψουμε σε έμπειρους και μη πολιτικούς του κοινοβουλίου τα παθήματα των πολυμελών οικογενειών και δη των τριτέκνων – από το να αποτελούν τα παιδιά τεκμήριο διαβίωσης, μέχρι την μη εξαίρεσή τους  από την διαθεσιμότητα – νομίζουμε ότι παραβιάζουμε ανοιχτές πόρτες. Όμως τι μεσολάβησε π.χ. από την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας με non paper, μέχρι την τελική διαφοροποιημένη πρόταση;
    Γιατί οι Τρίτεκνοι εργαζόμενοι αρχικά είχαν εξαιρεθεί ( μαζί με πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία κ.λ.π.) αλλά στη συνέχεια δεν περιλαμβάνονται σ αυτές;
    Ζητάμε με όλη την εναπομείνασα δύναμη της ψυχής μας, και στο όνομα όλων των Τριτέκνων: Να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις της διαθεσιμότητας, σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων και οι  Τρίτεκνοι, για να μην συνεχιστεί η ψυχική αλλά και φυσική εξόντωσή τους.
     Εκείνο όμως που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το γεγονός ότι πάνω σ΄ αυτό το εναπομείναν ζωντανό-κουφάρι (Τρίτεκνος), υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν αδιάφορα την εγκληματική πολιτική τους.  Υπάρχουν κάποιοι που μας οδηγούν σε ένα αύριο χωρίς οξυγόνο και σε ένα μέλλον χωρίς αναπνοή. Είναι αυτοί που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους συνανθρώπους μας οικογενειάρχες - τρίτεκνους στην απόγνωση και τελικά στην αυτοχειρία. Έτσι το αμείλικτο ερώτημα που δεχόμαστε από τα χείλη τους είναι:
  « Πως μπορεί να παίρνουν αυτά τα μέτρα Έλληνες πολιτικοί και βουλευτές, κατά αναξιοπαθούντων Ελλήνων συνανθρώπων τους;».
   Δώστε την απάντηση εσείς με τις αποφάσεις που θα πάρετε. 
 

        Αξιότιμοι βουλευτές και βουλευτίνες
    Γνωρίζοντας πως μπορείτε να καθορίσετε σε σημαντικό βαθμό το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων , σας ζητούμε να παρέμβετε  άμεσα στη βουλή,  προκειμένου να αποσοβήσετε τη διαφαινόμενη εγκληματική απόφαση που θα αποτελεί όνειδος, τόσο για το σήμερα, όσο και για το μέλλον και τις  επερχόμενες γενιές.
    Κλείνοντας θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα οράματα του Μαχάτμα Γκάντι - που πιστεύουμε ότι τα ασπάζεσθε  πλήρως -  για το τι δεν θα πρέπει να έχουν οι κοινωνίες:
  «…  πλούτο χωρίς μόχθο, εμπόριο χωρίς ήθος, γνώση χωρίς χαρακτήρα, επιστήμη χωρίς ανθρωπιά, πολιτική χωρίς αρχές».
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου