Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πολλές και σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευτάιο διάστημα στην Αθήνα, κυρίως για τη Διαθεσιμότητα και τις Απολύσεις. Παράλληλα όμως τέθηκαν και πολλά άλλα θέματα.

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κ. ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Στη συνάντηση αυτή ασκήθηκε έντονη πίεση προκειμένου να ισχύσει το non paper για τη εξαίρεση των τρίτεκνων όπως επίσης για τη ρύθμιση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την επαναφορά των μετεγγραφών.
Σημείωση:
Η πίεση –ειδικά στις μετεγγραφές -φαίνεται να αποδίδει, αφού ήδη ο υφυπουργός έκανε δήλωση σε πρωινή εκπομπή, ότι εξετάζει το θέμα των μετεγγραφών.
Ο υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και υποσχέθηκε ότι θα τα υποστηρίξει την επίλυσή τους, ενώ πιθανότατα να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση μέσα στον Αύγουστο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ., Βουτσάς Κ., Δροσάκης Μ., Τασίκας Γ., Κοντός Δ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ κ. ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Κατά τη συνάντηση αυτή υπήρξε αντίδραση για την απαλοιφή των τρίτεκνων από τους εξαιρουμένους, παρά τη σαφή υπόδειξη από το υπουργείο Παιδείας, όπως τουλάχιστον δήλωσαν, και ζητήθηκε η εξαίρεση των τρίτεκνων όλων των κατηγοριών που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα τώρα αλλά και στο μέλλον αν τεθεί τέτοιο θέμα.
Η ίδια η υφυπουργός δήλωσε πως μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την Ομοσπονδία, τους συλλόγους και αρκετούς βουλευτές (είχαν ενημερωθεί από την Ομοσπονδία και από τους συλλόγους ), θα προωθήσει τροπολογία για τη την κατά προτεραιότητα πρόσληψη  των τρίτεκνων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ., Βουτσάς Κ., Δροσάκης Μ., Τασίκας Γ., Κοντός Δ.
 ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΕΦΗ ΜΠΕΚΟΥ
Ήταν μια συνάντηση σε συνέχεια της προηγούμενης με τον υφυπουργό κ. Κεγκέρογλου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Διευθυντής του υπουργείου κ. Μπαρδής και ο υπεύθυνος για την οικογένεια κ. Κοφινάς.
Έγινε συζήτηση κατ΄ άρθρο του τρόπου εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.
Μετά από πολύωρη συζήτηση και αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων υπήρξε θετική προσέγγιση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συμφωνήθηκε να αξιολογηθούν και να κατανεμηθούν τα θέματα προς εξομοίωση ανά υπουργείο. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα κλειστούν ραντεβού στα υπουργεία, όπου θα τεθούν τα θέματα, έχοντας πάντα τη συμπαράσταση –από τα όσα λέχθηκαν –του επισπεύδοντος υπουργείου, που είναι το Εργασίας.
Επίσης συζητήθηκαν, η καταβολή του επιδόματος τέκνων που αφορά τους υπόχρεους που υπέβαλαν δήλωση έως τέλος Ιουνίου, η καταβολή του επιδόματος για όσους υποβάλουν δήλωση ως τέλος Ιουλίου, όπου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί το παραπάνω επίδομα στους δικαιούχους μέχρι 12 Αυγούστου.
Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες η ΟΠΟΤΤΕ ενημερώθηκε πως:
· Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2.500.000 δηλώσεις και αντίστοιχα έχουν υποβληθεί 190.000 δηλώσεις Α21, πράγμα που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι δεν είναι ενημερωμένοι.
· Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων Α21 και αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι τέλος του έτους.
Στη διάρκεια της συζήτησης έγινα αρκετές προτάσεις, μεταξύ άλλων, να γίνει προσπάθεια αναδιάρθρωσης του φόρου πολυτελείας των αυτοκινήτων ώστε να ξεκινά από τα 2.000 κ.ε και άνω, να υπάρξει μήνυμα άμεσης αποδοχής ή όχι του Α21 αυτόματα από το ΤΑΧΙΣ, να υπάρχει ενημέρωση από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ στους κατά τόπους Δήμους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα μέλη μας ώστε να ενημερώνονται άμεσα, σε όποια εξέλιξη υπάρχει. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αχλαδιανάκης Μ.,Βουτσάς Κ., Δήμος Β.,Χελιουδάκη Μ., Τσούλιας Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου