Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ,ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ



   




Με την παρουσία πολλών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός της εορτής της Προστάτιδας του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών του νομού Λασιθίου, Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
   Ο εφημέριος της ενορίας π. Εμμ. Σαρρής καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. και τους ευχήθηκε για την εορτή του συλλόγου. Το κήρυγμα έκανε  ο π. Κων/νος Χαλκιαδάκης, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Νεκταρίου και στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία από τη ζωή, το μαρτύριο και τη θανάτωση των τριών τέκνων της Αγίας Σοφίας και πως η ίδια παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στις θανατωμένες κόρες της.
   Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογο τριτέκνων του νομού για τις δραστηριότητές του, αλλά και γιατί επέλεξε την ΄΄ απομακρυσμένη όμορφη αυτή εκκλησία ΄΄ για να εορτάσει, και κάλεσε το Δ.Σ. να συνεχίσει την προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της οικογένειας.
   Στον εσπερινό παρευρέθηκε ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε στο Δ.Σ. του συλλόγου και τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους. 
 Μια εορτάζουσα Σοφία
   Μετά το τέλος του εσπερινού, μοιράστηκαν χυμοί και γλυκά, αλλά και εικόνες της Αγίας Σοφίας και το περιοδικό της ομοσπονδίας των τρίτεκνων (ΟΠΟΤΤΕ).
   Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή για την Αγάπη που περιβάλλει το σύλλογο και τα καλά του λόγια, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τους ιερείς που συμμετείχαν, π. Κων/νο Χαλκιαδάκη, π. Γεώργιο Αικατερινάκη και π. Εμμ. Καστανό, καθώς και τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν.
   Επίσης, ευχαριστεί το Δήμαρχο για την παρουσία του, την κ. Ειρήνη Γ. Στεφανάκη, τρίτεκνη μητέρα, που και τα τρία παιδιά της έχουν τρίτεκνες οικογένειες, για την προσφορά των χυμών στο σύλλογο, όσους παρευρέθηκαν και την εφημερίδα ΄΄ Ανατολή  ΄΄ για τη δημοσίευση των προσκλήσεων.
Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 
Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου