Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας.
Από την πλευρά του υπουργείου συμμετέιχε ο Υφυπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου, ενώ από την ΟΠΟΤΤΕ, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΟΠΟΤΤΕ κ. Τζίνος Βουτσάς , το μέλος του συλλόγου Περιστερίου κ. Δημήτρης Κοντός και το μέλος του συλλόγου Μεταμόρφωσης κ. Γιώργος Τασίκας.
Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν οι μεττεγραφές, οι αναπληρωτές και οι πίνακες των αναπληρωτών,  οι αποσπάσεις και αρκετά άλλα.
Για τις μεττεγραφές ο Υφυπουργός είπε πως μάλλον θα γίνου και φέτος με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και πέρυσι, δηλαδή με πρωτέυον το εισοδηματικό κριτήριο.
Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ του εξήγησαν πως πολλές φορές το εισοδηματικό κριτήριο παραπλανεί αφού, υπάρχουν τρίτεκνες που έχουν παιδιά σε δύο ή ακόμα και τρεις πόλεις και αποκλείεται η μεττεγραφή τους. Η ΟΠΟΤΤΕ κατέθεσε πρόταση, σύμφωνα με την οποία το συνολικό ποσό στα τρία παιδιά να είναι 45000, ποσό ίσο με αυτό που το υπουργέιο Οικονομικών έχει θέσει ως όριο για το επίδομα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε ως δεύτερη πρόταση να προσαυξάνεται το ποσό ανάλογα τον αριθμό των παιδιών που σπουδάζουν. Μάλιστα στο κείμενο που δόθηκε, υπήρξε και συγκεκριμένη πρόταση που είχε επεξεργαστεί μέλος από το Βόλο.
Για τους Αναπληρωτές ζητήθηκε το άνοιγμα των πινάκων (έχουν κλείσει το 2010) και να ανέβει το ποσοστό των τρίτεκνων από 20% σε 25%. Τα μέλη της ΟΠΟΤΤΕ εξήγησαν πως δεν υπάρχει οικονομικό κόστος, αλλα αντίθετα υπάρχει βαρύ κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τους μετακινούμενους αναπληρωτές.
Για τις αποσπάσεις ζητήθηκε η κατά προτεραιότητα απόσπαση (έχει ζητηθεί πολλές φορές), αλλά ήταν αρνητικός και δήλωσε πως ΄΄ τώρα τέλειωσε γιατί οι αποσπάσεις ολοκληρώνονται για φέτος ΄΄ .
Πέρα από τα συγκεκριμένα θέματα συζητήθηκαν οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι απολύσεις μετατάξεις κ.α.
Για όλα αυτά Ύφυπουργός είπε πως θα ενημρώσει τον Υπουργό. Γενικά είχε μια αρνητική στάση και οι απαντήσεις ήταν τέτοιες που δεν έδιναν χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου