Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

"Ανάσα" από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας σε τρίτεκνη οικογένεια


Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας με την ημερ. 2/9/2014 απόφασή του, στο πλαίσιο της Προσωρινής Διαταγής, έδωσε μια «ανάσα» σε τρίτεκνη οικογένεια αγρότη από την Ιεράπετρα με χρέος 524.253,64, ευρώ μέχρι την ημερ. 5-10-2018, ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (κύρια αίτηση).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω οικογένεια δανειοληπτών, είναι μέλος, πρόκειται για τον σύζυγο, ηλικίας 49 ετών, αγρότη στο επάγγελμα, πατέρα τριών τέκνων, χρεωμένο σε τέσσερις πιστωτικούς φορείς (τράπεζες) αλλά σε πέντε συμβάσεις δανείων, συνολικού ύψους χρέωσης ποσού 428.912,71 ευρώ, ως οφειλέτης, η δε σύζυγος, άνεργη, ηλικίας 47 ετών, η ίδια είναι χρεωμένη σε δύο τράπεζες, ως οφειλέτρια, συνολικού ποσού χρέωσης 95.341.93 ευρώ.
Εισόδημα που η οικογένεια διαθέτει:
α) ο σύζυγος 700 ευρώ/μήνα
β) η σύζυγος έχει "μηδενικό" εισόδημα, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση παρατεταμένης ανεργίας.

Το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας σύμφωνα με τα αποδεδειγμένα στοιχεία που καταθέτει στην αίτηση τους φθάνει στο ποσό των 2000 ευρώ. Το ποσό συμπληρώνεται από την οικονομική στήριξη των γονιών τους.
Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας διατάσσει προσωρινά, την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων, που αναφέρουν στην αίτηση τους και τους υποχρεώνει σε μηνιαία καταβολή δόσεων τετραετίας 100 ευρώ από κάθε αιτούντα.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα '' ΑΝΑΤΟΛΗ ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου