Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ -ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Την  Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από το πρωί ως το βράδυ πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα  μια σειρά από συναντήσεις για τα θέματα των τρίτεκνων με κεντρικό την εξομοίωση αλλά και για άλλα άμεσης προτεραιότητας.
Οι πιο βασικές ήταν:

Στο Μέγαρο Μαξίμου με το Διευθυντή του Υπουργού Επικρατείας κ. Παναγιώτη Σκούτα (προηγούμενο δημοσίευμα).

Στον Πειραιά με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου. Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα θέματα που αφορούν στη διευκόλυνση των τρίτεκνων λιμενικών να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους τους πολύτεκνους. Επίσης θέματα που αφορούν στις προσλήψεις λιμενοφυλάκων (νέα προκήρυξη) που  μετά από την παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του αντίστοιχου νόμου που σύμφωνα με τις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι τρίτεκνοι.
Τέλος, ζητήθηκε τη παρέμβαση του Υπουργού σε όποιο επίπεδο χρειάζεται ώστε να υπάρχει έκπτωση σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές βάσει νόμου και όχι εμπορικών συμφωνιών όπως ισχύει τώρα.

Στην Αθήνα με τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον του Υπουργού για τις προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ.
Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως θα πρέπει αυτό που είχε προεκλογικά υποσχεθεί σαν αντιπολίτευση η Κυβέρνηση να γίνει πράξη, δηλαδή την εξομοίωση.
Έπειτα έγινε συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο όπως:
1.Το ηλικιακό όριο των παιδιών των τριτέκνων να είναι το ίδιο με τους πολύτεκνους
    (δηλαδή άρση ηλικιακού ορίου).
2. Οι θέσεις που προκηρύσσονται από τον ΑΣΕΠ να είναι το ίδιο ποσοστό σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.
3. Σε όλες τις προσλήψεις με συμβάσεις έργου σε δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να
μοριοδοτούνται τα παιδιά και οι γονείς τρίτεκνων οικογενειών όπως και οι πολύτεκνοι. Να ισχύσει δηλαδή η μοριοδότηση σε όλες τις προκηρύξεις προσλήψεων έκτακτου και μονίμου προσωπικού στο δημόσιο – ΟΤΑ -ΝΠΔΔ και ιδιωτικό τομέα,.
Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε προτεινόμενη διάταξη για ψήφιση θα πρέπει να ακολουθεί τη γενική αρχή ότι οι τρίτεκνοι θεωρούνται πολύτεκνοι, άρα όπου αναφέρεται η λέξη "πολύτεκνοι" θα πρέπει να συμπληρώνεται και η λέξη  "τρίτεκνοι'".
Επίσης, τέθηκε το θέμα της μοριοδότησης των τρίτεκνων. Τέλος, ζητήθηκε η διευκόλυνση των τρίτεκνων υπαλλήλων με ειδικές ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις και αποσπάσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου