Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




10/02/2016 από fonien.gr 0 σχόλια
Πολλές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από την Ομοσπονδία Τριτέκνων
Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6/2 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα εκδήλωση για το Δημογραφικό πρόβλημα με τη συμμετοχή έγκυρων ομιλητών, όπως του καθηγητή Νίκου Κοτζαμάνη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Έγινε η κοπή της πίτας του συλλόγου Πάτρας και τιμήθηκαν οι πρώτοι που δημιούργησαν το σύλλογο. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ της ΟΠΟΤΤΕ με την παρουσία του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Κύπρου (ΠΟΠΟ). Πάρθηκαν πολλές αποφάσεις και μεταξύ άλλων εγκρίθηκε η ένταξη πέντε νέων συλλόγων στην ΟΠΟΤΤΕ.
 Στη συνέχεια πολλοί τρίτεκνοι από διάφορες περιοχές της χώρας μετέβησαν στα διόδια Ρίου όπου έγινε συμβολικός αποκλεισμός, Οι τρίτεκνοι προχώρησαν στη διαμαρτυρία ζητώντας την απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας, καθώς και την πλήρη και σαφή άρση των ηλικιακών φραγμών, κατά τη διεκδίκηση θέσεων στο δημόσιο από άνεργους τρίτεκνους γονείς και ενός εκ των παιδιών τους. Επίσης, ζήτησαν την οικονομική στήριξη των άπορων οικογενειών, καθώς και διευκολύνσεις στη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας), όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης δέχτηκε μέλη του Δ.Σ και τον ενημέρωσαν για τα αιτήματα των τρίτεκνων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, όμως η κ. Φωτίου δε δέχτηκε να γίνει συνάντηση. Στη είσοδο του υπουργείου οι τρίτεκνοι μαγείρεψαν (συμβολικά), κόκκαλα μόνο, και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Πρόεδρος του συλλόγου νομού Λασιθίου Γιώργος Χαβάκης, ως μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι να γίνει πράξη η υπόσχεση του Πρωθυπουργού για εξομοίωση τρίτεκνων –πολύτεκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου