Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ





 Οι τρίτεκνοι τίμησαν και φέτος την Προστάτιδα του συλλόγου Αγίας Σοφία  και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. O εσπερινός τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Μύρωνος, στον Άγιο Νικόλαο, όπου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία.
Το κήρυγμα έκανε   ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Παχυγιαννάκης ο οποίος ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γερασίμου  επισήμανε ότι τη σημερινή μέρα εορτάζουμε την Αγία Σοφία και τις τρεις κόρες της, αλλά και βρισκόμαστε στη ΄΄σκιά ΄΄ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Επίσης,  υπενθύμισε πως ο Χριστός προσκάλεσε όλους ήθελαν να έρθουν κοντά του με το «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν». Στη συνέχεια ευχαρίστησε το σύλλογο Τριτέκνων για την παρουσία του και την προσφορά του στην κοινωνία. 
Μετά το τέλος του εσπερινού, ο σύλλογος κέρασε τους παρευρισκόμενους με αλμυρά και γλυκά εδέσματα, ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν φάκελοι με σχολικά είδη για τη νέα χρονιά. Επίσης, διανεμήθηκε δωρεάν  το περιοδικό της ομοσπονδίας των τρίτεκνων (ΟΠΟΤΤΕ).

Ο σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τον εφημέριο π. Εμμ. Σαρρή για την αγάπη που περιβάλλει το σύλλογο και τα καλά του λόγια, τα μέλη της Ενοριακής επιτροπής για τη βοήθειά τους, τους ιερείς που συμμετείχαν, καθώς και τους ιεροψάλτες για την περίφημη ψαλμωδία που πρόσφεραν και βέβαια τους τρίτεκνους και όλο τον κόσμο που τίμησαν και το σύλλογο με την παρουσία τους.
Επίσης, ευχαριστεί τα ΜΜΕ για τη δημοσίευση των προσκλήσεων, ενώ υπάρχει και ένα παράπονο που δεν είναι άλλο από την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Χρόνια πολλά στις εορταζόμενες. Και του χρόνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου