Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σήμερα Πέμπτη θα γίνει προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη με το ΔΣ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος των Τριτέκνων του νομού Λασιθίου κ. Χαβάκης ως μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ. Τα πιο βασικά θέματα είναι:
1. Ενημέρωση σχετικά με το νέο νόμο Ν.3865/2010 (άρθρο 6) το οποίο αναφέρεται στη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης εφόσον έχουν συμπληρωθεί 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας έως και την 31/12/2010 (για όσους έχουν τρία παιδιά).
2. Να γραφτεί : πολύτεκνοι-τρίτεκνοι γονείς στο νόμο που αναφέρεται πως «Οι πολύτεκνοι γονείς θα μπορούν να αντικαθιστούν για δεύτερη και τελευταία φορά, μετά την πάροδο πέντε ετών το αυτοκίνητο που έχουν παραλάβει με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης, εφόσον κατά την ημερομηνία υπαγωγής τους εκ νέου στις διατάξεις ατέλειας των πολύτεκνων γονέων έχουν μεταξύ των άλλων τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά».
Επίσης, ζητούμε να μας διευκρινίσει το υπουργείο γιατί, ενώ έχουμε 100% απαλλαγή από το ειδικό τέλος ταξινόμησης, το ποσό που αναλογεί στην έκπτωση αυτή δεν απεικονίζεται στις εκπτώσεις των εμπόρων αυτοκινήτου.
3. Η Ισόβια σύνταξη (άρθρο 63 του Ν. 1892/90 και άρθρο 2 του Ν.2163/93, επίσης άρθρο 39 του Ν. 2459/97 και άρθρο 11 του Ν. 2819/2000) να αφορά και τις τρίτεκνες μητέρες, γιατί το ποσό αυτό τώρα αφορά μόνο τις πολύτεκνες μητέρες.
4. Να έχουν μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ και οι τρίτεκνες οικογένειες, όπως οι πολύτεκνες
5. Να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις τρίτεκνες οικογένειες (σήμερα είναι 22.000 ευρώ) και να υπάρξει απαλλαγή στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ίση με το αφορολόγητο του άγαμου επί τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Εν τω μεταξύ στις 6 Αυγούστου έγινε ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος
ότι τίθεται σε ισχύ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) της ΔΕΗ.
Η ένταξη των νοικοκυριών στο μειωμένο τιμολόγιο γίνεται με υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Διαρκεί ένα χρόνο και απευθύνεται σε άτομα που έχουν εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, μακροχρόνια άνεργους και γονείς με τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου