Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Την Παρασκευή 3-12-2010 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι σύλλογοι τριτέκνων για την επιχειρούμενη εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος.

Από το σύλλογο του νομού, ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή μελών Δ.Σ από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν 5 από τα 7 μέλη του Δ.Σ , συμμετείχαν οι κ.κ. Χαβάκης, Λάμπρου, Φραγκιαδάκης, Καρακυρίτση, Κοζύρης.

Το πρωί στις 9.00 και με την παρουσία περίπου 50 εκπροσώπων από τους συλλόγους ανά την Ελλάδα και παρουσία μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΤΕ) προσπάθεια για συνάντηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όμως βρισκόταν εκτός του υπουργείου. Στην είσοδο του υπουργείου έγινε ζωντανή παρέμβαση στα Αθηναϊκά κανάλια, στις πρωινές εκπομπές, όπου διατυπώθηκαν οι προτάσεις και κυρίως η έντονη διαφωνία των τριτέκνων για τα φημολογούμενα εισοδηματικά κριτήρια.

Στη συνέχεια έγινε πορεία, η οποία κατέληξε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους όπου βρίσκεται ο Υφυπουργός κ. Σαχινίδης, αλλά και αυτός απουσίαζε, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του. Μια ομάδα από 5 εκπροσώπους είχε συνάντηση τον Λούλιο, Ειδικό Σύμβουλο, στον οποίο κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης, σε σχέση με την υπόσχεση που είχε δώσει ο κ. Σαχινίδης, πως τίποτα δεν θα προχωρούσε πριν τον Απρίλιο του 2011 και πριν ολοκληρωθεί μια μελέτη σχετική με την επαναξιολόγηση των δράσεων υπέρ της οικογένειας.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βουλή, όπου έγινε συνάντηση με τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νιώτη, ο οποίος είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις και πως θα ενημερώσει τους Βουλευτές για το θέμα, ως έχει υποχρέωση. Μετά από τη Βουλή επιχειρήθηκε να επιδοθεί Υπόμνημα στο μέγαρο Μαξίμου, όμως αναίτια και μάλιστα με τη βοήθεια των ΜΑΤ, δε δόθηκε το δικαίωμα αυτό στους δύο εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους. Όταν ολοκληρώθηκαν οι επαφές όλοι οι σύλλογοι συζήτησαν και αξιολόγησαν τις επαφές και παράλληλα συζήτησαν τις επόμενες κινήσεις .Όμως το απόγευμα της ίδιας μέρας και χωρίς καν να έχει αναφερθεί σε οποιαδήποτε συζήτηση, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει ως εισοδηματικό κριτήριο το ποσό των 40.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα) και μάλιστα να το περάσει ως τροπολογία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Οι τρίτεκνοι σε όλη τη χώρα καταδικάζουν την απόφαση αυτή και δηλώνουν την πρόθεση τους να προστατέψουν το επίδομα με κάθε νόμιμο μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου