Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Μετά από το πρώτο κάλεσμα της Ομοσπονδίας (ΟΠΟΤΤΕ) σε όλους τους συλλόγους ανά την Ελλάδα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την επίσκεψη εκπροσώπων των συλλόγων στο γραφείο του κ. Σαχινίδη, την επίσκεψη στη Βουλή, στον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γ. Νιώτη και την παρέμβαση σε κεντρικά κανάλια πολλών προέδρων συλλόγων, δόθηκε το ΄΄εναρκτήριο λάκτισμα΄΄ για μια σειρά διαμαρτυριών, παρεμβάσεων, επαφών, σχετικά με το θέμα εισαγωγής εισοδηματιών κριτηρίων.

Σημειώνουμε πως ο σύλλογος του νομού Λασιθίου συμμετέιχε και μάλιστα είχε παρόντα τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ (5 από τα 7) από όλους του συλλόγους.

Μετά από την επιτυχημένη συγκέντρωση –Διαμαρτυρία ακολούθησαν μεθοδευμένες κινήσεις, εκ μέρους της ΟΠΟΤΤΕ, όπως:

· Αποστολή προσωπικής επιστολής σε όλους τους βουλευτές της Βουλής στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν «ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρόθεση εκ μέρους της Κυβέρνησης να θεσπίσει κριτήρια εισοδήματος, όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος για τρία και άνω τέκνα (πολυτεκνικό επίδομα). Παράλληλα δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε».……Επίσης αναφερόταν: «ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις».

· Αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, στους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας.

· Αποστολή επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φ. Πετσάλνικο.

· Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-12, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, διαδήλωση Διαμαρτυρίας τριτέκνων μαζί με μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ.

· Κλείστηκε ραντεβού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γ. Κουτρουμάνη, το οποίο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15-12 και στο οποίο, πέραν των άλλων θεμάτων, συζητήθηκε το θέμα των επιδομάτων και από πλευράς της ΟΠΟΤΤΕ διατυπώθηκε ρητά στον υπουργό η αντίθεση όλων των τριτέκνων, η αγανάκτησή τους και πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης.

· Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17-12, έξω από τη Βουλή καθιστική Διαμαρτυρία στην οποία συμμετείχαν μέλη από Δ.Σ. συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Προχτές το βράδυ 20-12-2010, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδ. Λομβέρδος δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος Θα αναζητηθούν άλλοι τρόποι για να μειωθούν οι δαπάνες στο τομέα αυτό".

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από τη συντονισμένη πίεση των συλλόγων, όλων των τριτέκνων, σε όλη την Ελλάδα και έρχεται να επιβεβαιώσει πως:

Τα αγαθά κόποις κτώνται και οι διεκδικήσεις με αγώνες κερδίζονται, αρκεί τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζεσαι να είναι δίκαια και να αποπνέουν Κοινωνική Δικαιοσύνη. Και τα δικά μας είναι τέτοια.

Τα αγαθά όχι μόνον κόποις κτώνται, αλλά και με κόπους και θυσίες κρατώνται.

Για το λόγο αυτό παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και δηλώνουμε ΕΤΟΙΜΟΙ να παρέμβουμε σε κάθε κίνηση που μπορεί να είναι εις βάρος των τρίτεκνων οικογενειών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου