Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΟΠΟΤΤΕ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αξιότιμοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την πρόθεση εκ μέρους της Κυβέρνησης να θεσπίσει κριτήρια εισοδήματος, όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος για τρία και άνω τέκνα (πολυτεκνικό επίδομα). Παράλληλα δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.

Είναι ΑΔΙΚΟ για την κατασπατάληση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος που ευθύνη έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να καλούνται να πληρώσουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

.............................

..............................

  • Η θέσπιση των εν λόγω επιδομάτων πραγματοποιήθηκε για λόγους άσκησης κοινωνικής πολιτικής, άρα αποτελούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ η οποία ακόμα και σε περιόδους κρίσεων πρέπει να παραμένει αλώβητη και να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και χωρίς μειώσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επιδόματα εργασιακών χώρων
  • Ήδη οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν υποστεί μειώσεις τόσο στο Δημόσιο, όσο και

στον Ιδιωτικό τομέα με τη μείωση των επιδομάτων, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Προς τι λοιπόν νέα μείωση και μάλιστα σε οικογένειες με 5 και άνω μέλη;

.............................

  • Το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των επιδομάτων θεσπίστηκε το 1997 και απέτυχε παταγωδώς, αφού και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1095/2001 απόφασή του θεώρησε ότι είναι αντισυνταγματική η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων, και προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και όλα τα Διοικητικά πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.

Αξιότιμοι Βουλευτές

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να μας συμπαρασταθείτε στο δίκαιο αυτό αγώνα μας, καθώς γνωρίζετε τις δυσκολίες όσον αφορά στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, η οποία άπτεται της σκληρής οικονομικής λιτότητας και περικοπής κάθε μορφής εισοδήματος.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου