Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Τριτέκνων με τον Περιφερειάρχη


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 4-10 στο Ηράκλειο στο κτίριο της Περιφέρεια Κρήτης, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για θέματα των τριτέκνων. Από την πλευρά των συλλόγων Κρήτης συμμετείχαν οι Πρόεδροι του συλλόγων ν. Ηρακλείου κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης, ν. Λασιθίου κ. Γιώργος Χαβάκης και ν. Χανίων κ. Ζαφείρης Μανιουδάκης. Επίσης , ο Γεν. Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου Ηρακλείου κ. κ. Δρόσος Βασιλειάδης και Κώστας Βαρβεράκης αντίστοιχα.

Στην αρχή έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τους τρίτεκνους και τα πιο βασικά είναι το Πολυτεκνικό Επίδομα, το νέο τέλος στα ακίνητα, οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι μειώσεις από Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις στα Δημοτικά τέλη, Ύδρευσης και στα τροφεία Παιδικών Σταθμών, η μη έκδοση Κάρτας Πολιτισμού.

Για το Πολυτεκνικό επίδομα τονίστηκε πως ήδη οι τρίτεκνοι έχουν δώσει ΄΄ τον οβολό ΄΄ τους για την ΄΄ κοινή προσπάθεια ΄΄ με τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους μισθούς τους, στις συντάξεις, στις επιχειρήσεις που έχουν ή εργάζονται. Ο κ. Αρναουτάκης μίλησε για την πολύ δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι ΄΄δραματική ΄΄ για όλους .

Σχετικά με το επίδομα αλλά και με θεσμικά θέματα, στο προσεχές διάστημα θα καλέσει τους τρίτεκνους σε συνάντηση στην Περιφέρεια με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάρκο Μπόλαρη ο οποίος θα επισκεφθεί την Κρήτη για θέματα της αρμοδιότητας του.

Για τις μεττεγραφές που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αναγνώρισε τις στρεβλώσεις οι οποίες αναδείχτηκαν με την εφαρμογή του νέου νόμου και μάλιστα ανέφερε προσωπική εμπειρία με γονιό που έχει τρία σπίτια να συντηρήσει, αφού δύο παιδιά του δε μπόρεσαν να βρεθούν στην ίδια πόλη.

Για τις μειώσεις τελών στους Δήμους, θα γίνει μια προσπάθεια να παρακαμφτούν τα όποια νομικά προβλήματα

Για τη Κάρτα Πολιτισμού έγινε επί τόπου επικοινωνία με τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία αιτιολόγησε το γεγονός της μη έκδοσης της Κάρτας στην αλλαγή του φορέα έκδοσης που στο εξής θα είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούσαν στη γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας με τα νέα μέτρα, το δημογραφικό πρόβλημα, τις δυνατότητες παρέμβασης στα οικονομικά θέματα, ενώ και από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε η επιθυμία να γίνουν και άλλες συναντήσεις, αφού έχουν ήδη προχωρήσει κάποια από τα θέματα που τέθηκαν.

Στο τέλος επιδόθηκε κοινή επιστολή των συλλόγων και των τεσσάρων νομών της Κρήτης με πιο αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων των τρίτεκνων.

Πηγή: Εφημερίδα ΄΄Ανατολή΄΄7-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου