Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ -



 Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ επισκέφθηκε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών συναντώντας τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ ζεστό και ελπιδοφόρο κλίμα. Ο Πρόεδρος κ. Αχλαδιανάκης ενημέρωσε τον Υφυπουργό σχετικά με  τα προβλήματα των Τριτέκνων και  ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τους Τρίτεκνους όσον αφορά τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ και του Σιδηρόδρομου. Ο Υφυπουργός έδωσε υπόσχεση πως αν και τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικές εταιρείες και δεν δύναται να επιβάλει την έκπτωση για τις οικογένειες μας θα κάνει συζήτηση με τους υπεύθυνους και θα πιέσει όσο μπορεί για μία θετική έκβαση υπέρ των Τριτέκνων. Επίσης θα παρέμβει και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση των εισιτηρίων. Είμαστε σε αναμονή της απάντησης του σχετικά με την πορεία των πραγμάτων. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αυτοκινήτων  2.000 cc  που έχουν φόρο πολυτελείας  και είπε ότι είναι θέμα  Υπ.  Οικονομικών.
Η  ΟΠΟΤΤΕ αναμένει τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του Υφυπουργού ο οποίος ήταν αρκετά εγκάρδιος και πρόθυμος να βοηθήσει, όπως τουλάχιστον δήλωσε
 

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας με  τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή και  τον Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα 
Αφού εκτέθηκαν και εδώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και έγινε μία αρκετά εποικοδομητική συζήτηση γύρω από αυτά με την Υφυπουργό ζητήθηκε κατ’ αρχήν η συμμετοχή μας σε επιτροπές που αφορούν την οικογένεια πράγμα το οποίο έγινε αμέσως δεκτό. Και αφού μας συνόδευσε η κ. Μακρή στο γραφείο του Υπουργού βρεθήκαμε με τον έτερο Υφυπουργό κ. Μπέζα, παρούσης και της κ. Μακρή και τον ίδιο τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φιλικός, έσκυψε πάνω στα προβλήματα μας και δέχτηκε να μελετήσει υπολογίζοντας το κρατικό κόστος  στο αίτημα μας για απαλλαγή ή μείωση του ποσού των 5 ευρώ της επίσκεψης σε Νοσοκομείο. Για δε το ποσό των 25 ευρώ που αφορά νοσηλεία δεν πήραμε απάντηση γιατί δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη άρα δεν υφίσταται. Ειδικά για τους  Χρόνια Πάσχοντες  ζητήθηκε να μην ισχύσουν τα παραπάνω ποσά,  καθώς επίσης και για ανθρώπους οι οποίοι είναι φιλάσθενοι και μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία.
Επίσης, ζητήθηκε η αλλαγή της διάταξης του  Ν. 3454/2006 σχετικά με την  απαγόρευση της διάταξης που απαγορεύει  τις μεταθέσεις στο   Προσωπικό Υγείας  και ο Υπουργός δήλωσε ότι  προτίθεται να το αλλάξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου