Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε χθες στη Βουλή με τον αξιότιμο Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ώστε να του θέσει υπόψη τα προβλήματα των Ελλάδι πολυμελών - τρίτεκνων οικογενειών και να ζητήσει την άμεση δρομολόγηση λύσεων σ’ αυτά.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση τα πάγια και διαχρονικά (ανεπίλυτα μέχρι σήμερα) αιτήματα του τριτεκνικού κινήματος, ενώ έγινε εκτενή ανάλυση στα δυσανάλογα και πολλαπλάσια βάρη που εν μέσω κρίσης η πολιτεία έχει «φορτώσει» στις πολυμελείς οικογένειες.
Τονίστηκε στον κ. Μεϊμαράκη ότι η θεσμική και νομική ένταξη των Τρίτεκνων Οικογενειών στις Πολυμελείς Οικογένειες (extended families), αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την ενίσχυση μιας Ελλάδας που χάνεται. Μιας Ελλάδας που θα διαθέτει σχολικά κτίρια αλλά δεν θα έχει μαθητές, που θα κτίζει Κ.ΑΠ.Η., αλλά δεν θα ακούγονται φωνές στις παιδικές χαρές.
Τέλος, ζητήθηκε η διαμεσολάβηση του αξιότιμου προέδρου ώστε να επισπευτεί το αίτημα της ΟΠΟΤΤΕ για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά και να επικαιροποιηθεί, στις παρούσες συνθήκες, η από το 1993 διακομματική έκθεση-πόρισμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που αφορά στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, ώστε εκτός της εξομοίωσης των τριτέκνων με τους άλλους πολυτέκνους να εξεταστούν επιπλέον θεσμικές παρεμβάσεις για το δημογραφικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου