Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ


Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα παρακάτω από τα όσα ανέφερε ο κ. Γιώργος Χαβάκης στην ομιλία του :
--Ο σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λασιθίου ιδρύθηκε με βασικό σκοπό και στόχο να διεκδικήσει μαζί με τους άλλους συλλόγους της Ελλάδας την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους,  σύμφωνα και με απόφαση-πρόταση της βουλής αλλά και προτάσεις πολλών κέντρων ερευνών, προκειμένου να προλάβουμε τη δημογραφική κρίση που περνά η Ελλάδα η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και συνεχίζεται. Στο πνεύμα αυτό άρχισαν να δημιουργούνται σύλλογοι τριτέκνων σε όλη την Ελλάδα και το 2010 δημιουργήθηκε ο δικός μας με τη στήριξη κατοίκων του νομού Λασιθίου, δημιουργήθηκε επομένως ένας Παλλασιθιώτικος σύλλογος.
--Η πιο σημαντική ίσως δραστηριότητα είναι η σθεναρή στήριξη στην Ομοσπονδία γιατί μέσω της Ομοσπονδίας προωθούνται τα πιο βασικά ζητήματα και κυρίως το θέμα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ ή αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως Πολυμελής Οικογένεια, όπως ισχύει στην Ευρώπη για 3 και άνω παιδιά. (Large Families).
--Συμμετέχουμε ενεργά σε πολλές διαμαρτυρίες για τα θέματα του νομού Λασιθίου όπως τα νοσοκομεία, τα ΤΕΙ, τις υπηρεσίες που κλείνουν κ.α.
--Συμμετείχαμε επίσης σε διαμαρτυρίες στο Ηράκλειο και στα Χανιά μαζί με τους τρίτεκνους από την υπόλοιπη Κρήτη.
--Ο σύλλογος συμμετέχει στο Πρόγραμμα  δωρεάν διανομής τροφίμων και στα πλαίσια αυτά έχουμε διανείμει πάνω από 50 τόνους σε όλο το νομό, ενώ το τελευταίο διάστημα συμμετείχαμε σε πρόγραμμα διανομής φρούτων με διανομή περίπου  65 τόνων φρούτων.

--Ο σύλλογός μας στηρίζει κάθε προσπάθεια της Ομοσπονδίας υπέρ των τριτέκνων.  Ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι το αυτί των συλλόγων. 
--Εμείς μορφοποιούμε τα αιτήματα και τα προωθούμε στους αρμοδίους.
--Πολλές φορές το ερώτημα είναι; Αποδίδουν οι προσπάθειες; Αξίζει;
Ναι, θεωρούμε ότι οι προσπάθειες αποδίδουν όταν γίνονται σε σωστή βάση και με επιχειρήματα.
--Αξίζει να εγγραφεί κάποιος στο σύλλογό μας;
 Πολλές φορές μας λένε, μα γιατί να εγγραφώ στο σύλλογο αφού, π.χ. δεν παίρνω τρόφιμα (όταν είναι βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ή γιατί εγώ δεν ταξιδεύω. Μα εδώ γίνεται τόσος αγώνας για τα θεσμικά, για τα επιδόματα, υπάρχουν μειώσεις στους δήμους, θεωρείται ειδική κατηγορία σε μια σειρά από θέματα , έχουν πολλές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και πολλά άλλα. Μήπως θεωρούμε  ότι όλα αυτά δόθηκαν τόσο εύκολα; Τόσο απλόχερα χωρίς αγώνα;
--Υπάρχει όμως ένας ακόμα ένας σημαντικός λόγος: Γιατί ο σύλλογός μας ΕΝΩΝΕΙ, ερχόμαστε σε επαφή άνθρωποι από όλο το Λασίθι, για κοινά θέματα και προβλήματα ή  μήπως δεν το έχουμε ανάγκη; Να δημιουργούμε φιλίες, να κάνουμε παρέες, τα απλά τα καθημερινά πράγματα.
--O σύλλογός μας στηρίζεται στον εθελοντισμό κ΄ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους εκείνους, από όλα τα μέρη του νομού, που σε πείσμα των αρνητών της συνεργασίας και της προσφοράς αφιερώνουν πολύ χρόνο και βοηθούν το σύλλογό μας.
--Όλοι γνωρίζουμε  πολύ καλά ότι τίποτα σήμερα δεν είναι δεδομένο. Όλα χρειάζονται περιφρούρηση και επαγρύπνηση.
--Μόνο αν είμαστε παρόντες μπορούμε να πετύχουμε κάτι.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου